Apple se pregateste de un nou “faliment”

Apple falimentPana in momentul lansarii iPhone 6 compania Apple a trecut prin aproape doi ani de zvonuri privind declinul sau, intrarea in faliment si altfel de teorii similare prin care analistii americani incercau sa se faca remarcati. Desigur ca toti au gresit si Apple a reusit sa creasca pretul actiunilor la cea mai mare valoare din istoria sa multumita succesului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa iata ca reincep sa apara zvonurile privind declinul Apple.

Analistii americani incep sa se teama ca in 2015 Apple nu va reusi macar sa egaleze succesul iPhone 6 si iPhone 6 Plus cu lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa desigur ca “temerile” lor sunt complet nejustificate in momentul de fata. Conform noutatilor iPhone 6S, compania americana pregateste o multitudine de schimbari demne de un terminal care vine si cu o inlocuire a carcasei, asa ca upgrade-ul va fi pe deplin justificat pentru multi.

Over the next nine months, we expect investors to doubt if Apple can deliver the same growth with quarters of tough comps ahead. In fact, we believe some will argue that Apple will record its first year-over-year decline of iPhone sales in FY15. This could put pressure on the stock as investors may start to believe that the iPhone growth story has run its course.

In ciuda acestui lucru, multi se tem din cauza faptului ca Apple va trece in 2015 prin problemele pe care le-a intampinat in 2013 dupa lansarea iPhone 5 si ca valoarea actiunilor sale va scadea simtitor. Avand in vedere ca Apple se pregateste sa aduca pe piata doua noi iPhone-uri cu o serie de caracteristici extrem de atractive, aceasta teorie pare putin probabila.

Mai mult decat atat, din moment ce Apple Watch pare sa aiba atat de mult succes, a spune ca Apple va intra intr-o noua perioada de declin nu demonstreaza altceva decat incapacitatea de a prezite in mod corect evolutia unei companii. Desigur ca toate aceste lucruri se vor dezvalui in toamna, cand Apple va prezenta oficial iPhone 6S si mai apoi il va lansa lumii intregi, insa pana atunci analistii vor prevesti din nou declinul Apple.