iPhone 6S: chip A9, 2 GB RAM, camera 12 megapixeli si Force Touch

iPhone 6S chip A9 2 GB RAM camera 12 megpaixeliiPhone 6S cu chip A9, 2 GB RAM si camera de 12 megapixeli si Force Touch urmeaza sa fie lansat in 2015 pe piata de catre compania Apple, sau cel putin asta aflam astazi de la surse apropiate companiei americane. O parte dintre aceste informatii au fost oferite si in trecut de catre persoane apropiate partenerilor asiatici ai companiei Apple, insa ele vin acum de la un important analist cu informatii veridice in trecut.

Mai jos voi vorbi despre fiecare noutate in parte, astfel ca vom avea foarte multe de discutat.

iPhone 6S chip A9 cu 2 GB RAM

iPhone 6S A9 triple-core

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea un chip A9 cu 2 GB RAM DDR 4 produs de catre compania Apple, el fiind, cel mai probabil, o versiune imbunatatita a chip-ului A8X implementat deja in iPad Air 2. In iPhone 6S compania Apple va folosi un chip A9 triple-core cu 2 GB RAM DDR 4, precum in iPad Air 2, pentru a-i oferi produsului performante net superioare celor ale tuturor smartphone-urilor competitoare.

Nu se stie deocamdata ce frecventa va avea procesorul triple-core al iPhone 6S sau cei 2 GB RAM DDR 4, insa probabil vorbim despre frecvente de lucru mai mici decat cele folosite pentru iPad Air 2. In ciuda acestui lucru, Apple ne va oferi performante foarte bune pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca nu trebuie sa va asteptati decat la o dublare a performantelor actuale, in cel mai rau caz.

iPhone 6S camera de 12 megapixeli

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea camera de 12 megapixeli, compania Apple intentionand sa le ofere utilizatorilor o imbunatatire simtitoare a modului in care sunt inregistrate poze si clipuri video. Vorbim aici despre camera principala a iPhone 6S si iPhone 6S Plus, in cel de-al doilea model urmand a fi implementat, in exclusivitate, deasemenea un stabilizator optic de imagine, iPhone 6S urmand a ramane fara el.

Momentan nu stim daca camera iPhone 6S va putea filma si in format 4K, desi acest lucru pare putin probabil, insa cu siguranta vom avea parte de poze si clipuri video de o calitate mult mai buna decat in trecut. In 2014 compania Apple a implementat posibilitatea de a filma clipuri video in format Full HD 1080p la 60 de cadre pe secunda, iar aceasta functie urmeaza sa fie pastrata pentru viitorul produs al sau.

iPhone 6S ecranul

Avand in vedere ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt smartphone-uri intermediare pentru compania Apple, acestea vor avea acelasi design si aceleasi dimensiuni precum iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu usoare variatii la exterior. Ecranele iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea 4.7 inch si 5.5 inch, deci nu vorbim despre vreo schimbare din acest punct de vedere, asa ca nu va ganditi ca veti avea parte de vreo surpriza de la Apple.

iPhone 6S Plus cu ecran de safir este luat in considerare de catre compania Apple, informatiile preluate acum sugerand faptul ca partenerii companiei produc safir in cantitati limitate in vederea protejarii ecranului. Acum Apple planuieste sa ofere safirul doar pentru iPhone 6S Plus, din cauza greutatii de a produce materialul, insa ramane de vazut daca isi va putea realiza planurile.

In aceeasi masura nu trebuie sa va asteptati la o schimbare de rezolutie pentru ecrane, compania Apple dorind sa ofere exact aceleasi beneficii ca si pana acum pentru utilizatorii sai. In aceasta idee, iPhone 6S va avea ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6S Plus va avea ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli.

iPhone 6S Force Touch

MacBook 12 inch force touch

Ramanand in zona ecranului, va spun din nou ca iPhone 6S Force Touch va fi disponibil in viitorul terminal Apple, dar si in iPhone 6S Plus, functia fiind “imprumutata” de la Apple Watch si MacBook-uri. Force Touch in iPhone 6S va masura nivelul de presiune aplicat pe ecran pentru a oferi noi functii in vederea controlarii iOS 9, insa deocamdata nu se stie exact ce anume va oferi compania Apple din acest punct de vedere.

Facand diferenta dintre apasarile puternice si usoare pe ecranul iPhone 6S si iPhone 6S Plus, Force Touch ne-ar putea aduce Action Menu-ul in prim-plan mult mai usor, fara a-l cauta prin diverse meniuri ale sistemului de operare.

iPhone 6S carcasa si culori

iPhone 6S roz

Carcasa iPhone 6S va fi fabricata din aluminiu seria 7000 pentru a-i oferi o rigiditate mult mai mare decat cea a actualelor modele si pentru a impiedica indoirea in cazul folosirii in diverse locatii din lumea reala. Carcasa iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar trebui sa fie cu pana la 60% mai solida decat carcasele folosite in actualele modele ale iPhone, deci din acest punct de vedere avem doar vesti bune pentru viitoarele produse ale Apple.

In ceea ce priveste culoarea carcasei iPhone 6S, compania Apple intentioneaza sa lanseze un model rose gold, culoarea fiind similara cu cea folosita in Apple Watch-urile vandute in intreaga lume. Avand in vedere ca modelul auriu al iPhone-urilor au avut atat de mult succes, este clar ca lansarea unui model roz auriu va fi o idee foarte buna pentru cei din Cupertino.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus urmeaza sa intre in productie in luna august, lansarea fiind pregatita pentru luna septembrie, Apple asteptandu-se sa vanda intre 80 si 90 de milioane de unitati in lumea intreaga.