Apple ar putea vinde in Japonia un pachet obligatiuni in valoare de 1.62 miliarde de dolari

Apple JaponiaApple ar putea vinde in Japonia un pachet obligatiuni in valoare de 1.62 miliarde de dolari, cei din Cupertino analizand in momentul de fata implicatiile unei asemenea miscari facute intr-una dintre cele mai importante tari din punct de vedere al vanzarilor. Atrasa de dobanzile foarte mici din Japonia, compania Apple ar fi interesata sa stranga banii pentru a-si extinde operatiunile din tara si pentru a creste dividendele oferite propriilor actionari, insa totul este dezbatut deocamdata.

Apple a vandut deja pachete de obligatiuni in valoare totala de 4.31 miliarde de dolari in ultimul an si intentioneaza sa stranga inca 6.5 miliarde de dolari printr-o vanzare de datorii, insa ramane de vazut ce va face in final. Compania Apple foloseste aceste sume pentru a-si rascumpara actiunile sau pentru a plati dividende actionarilor sai, asta desi are o rezerva monetara de peste 170 de miliarde de dolari.

In what will be its first fundraising activity in Japan, Apple is considering issuing about 200 billion yen ($1.62 billion) in bonds as early as June. The U.S. technology company aims to procure funds at low cost by taking advantage of rock-bottom interest rates in Japan. It will likely use the proceeds to boost shareholder rewards and possibly expand Japanese operations.

Anul acesta v-am spus ca Apple intentioneaza sa infiinteze noi centre de cercetare si dezvoltare in Japonia, iar aceasta vanzare de obligatiuni ar putea ajuta compania sa isi finanteze planurile din respectiva tara. Cateva sute de milioane de dolari urmeaza sa fie investiti in acest proiect, deci Apple ar aduna suficienti bani pentru a-si acoperi toate cheltuielile, dar si pentru a plati dividendele actionarilor.

Apple este una dintre cele mai bogate companii de pe planeta, insa iata ca se afla in mod constant in cautarea de surse de finantare noi pentru proiectele sale importante.