Cortana pentru iOS si Android a fost confirmata de Microsoft (Video)

Cortana iOSCortana pentru iOS si Android a fost confirmata astazi de catre compania Microsoft, cei din Redmond anuntandu-si intr-un final intentiile de a aduce binecunoscutul asistent virtual pentru cele doua platforme mobile. In clipul video de mai jos aveti o prezentare a asistentului Cortana pentru iOS si Android, el permitandu-ne utilizatorilor sa afle raspunsuri la intrebari similare cu cele inregistrate pentru Siri sau sistemul Google Now, in diverse teste facute pana acum asistentii Apple si Google iesind invingatori.

Cortana va fi oferita in iOS si Android sub forma unei aplicatii dedicate care va permite accesarea sistemului celor de la Microsoft, ea avand inclusiv integrare cu Windows 10 pentru a permite comunicarea intre terminale. Desi cei de la Microsoft sustin ca asistentul Cortana va functiona cel mai bine doar in tandem cu Windows 10, aplicatia dedicata iOS si Android poate functiona singura fara probleme.

Today, we’re announcing a Cortana application for Android phones and for iPhones which works as a companion to Cortana on your Windows 10 PC. The ‘Phone Companion’ app on the PC will help you install the Cortana app from the Google Play or Apple App Store onto your phone so you’ll be able to take the intelligence of Cortana with you, wherever you go. The Cortana companion will be available for Android phones at the end of June and for iPhones later this year.

Cortana pentru iOS urmeaza sa fie disponibila pentru platforma Android din luna iunie si pentru platforma iOS la sfarsitul acestui an, cei de la Microsoft punand accent pe a aduce totul initial in ecosistemul Google, un regulile sunt mai relaxate. Partea interesanta a Cortana pentru aceste terminale mobile sta in faptul ca utilizatorii vor putea accesa inclusiv continutul din propriile calculatoare, totul fara prea mult efort.

Din pacate Cortana pentru iOS si Android nu va avea chiar aceleasi functii precum in cazul platformei Windows Phone, insa acest lucru era de asteptat avand in vedere ca Microsoft nu doreste sa le ofere celor de pe alte platforme toate beneficiile existente pe platformele sale.