YouTube nu permite vizualizarea de clipuri video fullscreen pe iPad

YouTube clipuri video iPadYouTube interzice vizualizarea de clipuri video fullscreen pe tabletele iPad incepand de zilele trecute, compania detinuta de catre Google facand schimbarea fara a anunta in prealabil planurile sale vis-a-vis de modul in care pot fi vizionate clipurile video. Blocajul afecteaza doar vizualizarea de clipuri video in Safari pentru iPad, asta deoarece utilizarea aplicatiei YouTube pentru iOS permite in continuare vizualizarea clipurilor video pe intregul ecran al tabletelor produse de catre compania Apple pentru noi.

Schimbarea pare sa afiseze pe tabletele iPad player-ul vizibil in mod normal pe versiunea desktop pentru PC-urile noastre, utilizatorii putand in continuare sa aleaga calitatea clipurilor video folosind un buton dedicat. Vizualizarea clipurilor video direct din terminalele iPhone ale utilizatorilor nu are impuse aceleasi limitari si va reamintesc faptul ca vorbim aici doar despre afisarea clipurilor video in Safari.

Avand in vedere ca Google nu a explicat in vreun fel schimbarea care afecteaza sute de milioane de posesori de tablete iPad, putem specula ca ea nu este permanenta si in viitor lucrurile ar putea reveni la normal. Totusi, daca YouTube va trata tabletele iPad ca si PC-uri, atunci exista o foarte mare sansa ca lucrurile sa nu se schimbe si posibilitatea de a vizualiza clipuri video YouTube pe intregul ecran sa fie restrictionata doar pentru aplicatie.

Google pregateste o schimbare majora pentru design-ul aplicatiei YouTube pentru iPhone sau iPad, iar acest lucru ar putea sta la baza modificarii facute pentru posesorii de tablete iPad. Pe de alta parte, totul ar putea fi doar o miscare a Google de a forta utilizatorii sa instaleze aplicatia YouTube pentru a vedea mai multe reclame, insa probabil nu vom afla vreodata adevaratele motive.