iPad Air 3 cu Force Touch ar putea fi lansata in 2015

iPad Force TouchiPad Air 3 cu Force Touch ar putea fi lansata in 2015 de catre compania Apple si informatia vine ca parte a celor prin care am fost anuntati despre implementarea Force Touch in iPhone 6S si iOS 9. Sistemul Force Touch disponibil acum in Apple Watch sau Mac-urile celor din Cupertino urmeaza sa fie implementat nu doar in ecranul iPhone 6S, ci si in ecranul iPad Air 3, asta daca Apple va incerca sa ofere ceva cu adevarat inovator pentru clienti.

Folosind Force Touch in iPad Air 3, compania Apple le-ar putea oferi clientilor sai o serie intreaga de optiuni noi pentru controlarea produsului, nu doar cu degetele, ci si cu diverse accesorii dedicate, inclusiv un stylus. Implementarea ar fi excelenta pentru aplicatiile de productivitate, dezvoltatorii acestora avand la indemana un set complex de interactiuni pe care isi pot baza functionalitatea aplicatiilor din App Store.

In momentul de fata posesorii de Mac-uri pot simti feeback tactil in timpul editarii filmelor sau pozelor, insa pot in aceeasi masura sa foloseasca divese tipuri de presiune pentru apasari in cazul controlarii anumitor functii. In aceasta idee, interactiunea cu aplicatii precum iMovie sau Final Cut Pro este mult mai intuitiva, mai simpla si mai placuta pentru utilizatori, productivitatea crescand in acelasi timp.

Desigur ca implementarea Force Touch in iPad este prezentata acum doar la nivel teoretic, iar asta din cauza costurilor foarte mari de productie pe care le implica folosirea unui sistem Force Touch intr-un ecran atat de mare. Pentru Apple costurile de productie ar putea creste cu pana la cativa zeci de dolari pentru fiecare model al iPad in parte, insa probabil acest lucru nu va impiedica lansarea produsului pe piata.

Avand in vedere multiplele avantaje ale implementarii Force Touch intr-o tableta iPad, cred ca Apple va face acest lucru, iar daca nu anul 2015 va fi cel in care tehnologia va fi disponibila, atunci din 2016 o vom avea sigur.