iOS 9 si iPhone 6S cu Force Touch – noutati pentru tastatura, aplicatii si iMessage

Force Touch iPhone 6SiOS 9 cu suport pentru iPhone 6S cu Force Touch si functii noi pentru tastatura sau iMessage este dezvoltat in momentul de fata de catre compania Apple, astazi fiindu-ne furnizate o serie de detalii in legatura cu aceste schimbari. In cele ce urmeaza vom discuta despre fiecare in parte, iar implementarea Force Touch in iPhone 6S pare sa fie confirmata odata si pentru totdeauna, compania Apple urmand a ne oferi aceasta tehnologie extrem de interesanta.

iPhone 6S cu Force Touch

iPhone 6S va avea un ecran cu tehnologia Force Touch implementata pentru a oferi feedback tactil sub vorba de vibratii, aceasta urmand a fi una dintre principalele functii care vor fi promovate de Apple. Pentru ea compania americana a pregatit inclusiv o serie de modificari in iOS 9, astfel ca dezvoltatorii vor putea folosi noua functionalitate in propriile aplicatii care vor fi lansate in App Store.

Folosind Force Touch in iOS 9 si cu iPhone 6S, utilizatorii vor putea controla diverse portiuni ale ecranului si eventual inlocui complet anumite tipuri de apasari existente acum. Mai mult decat atat, sistemul Force Touch va functiona intr-un mod similar cu cel al MacBook-urilor, astfel ca in aplicatia Apple Maps vom putea introduce pin-uri, in cele de continut multimedia vom putea face scroll, in altele vom putea cauta definitii si multe altele.

 

Force Touch pentru iOS 9 va fi anuntat abia in toamna, avand in vedere ca este una dintre functiile majore ale iPhone 6S, insa se pare ca intreaga functionalitate nu va fi utila decat unui segment dintre utilizatorii de iPhone-uri. Mult mai utila va fi eventuala implementare in iPad, asta desi utilizatorii vor simti in degete vibratiile pe care cei care au un MacBook le simt in momentul de fata, intensitatea fiind exact aceeasi.

iOS 9 vine cu o tastatura imbunatatita

Tastatura iOS 9

Tastatura iOS 9 urmeaza sa aiba deasemenea o serie de imbunatatiri, compania Apple testand in momentul de fata cateva design-uri noi, unul dintre ele fiind similar celui de mai sus, dar cu mai multe optiuni de editare. Separat Apple intentioneaza sa faca sistemul QuickType ceva mai usor de accesat de catre utilizatori, urmand a il prezenta intr-o pozitie proeminenta in intregul sistem de operare.

In final, compania Apple pare sa fi regandit tasta Shift pentru tastatura iOS 9 pentru a ne ajuta sa ne dam mai usor seama cand tasta caps sau shift sunt activate sau nu.

iOS 9 iMessage

Pentru iMessage in iOS 9 compania Apple isi va imbunatati serverele care sustin serviciul, astfel ca vom vedea acum inclusiv confirmari de citire pentru conversatiile de grup, dar mai mult decat atat, vom putea dezactiva aceste confirmari pentru anumite contacte. Aceasta din urma functie ne va permite sa le afisam doar anumitor contacte confirmarile de citire pentru mesaje, deci prietenii nedoriti sau parinti nu vor sti cand am citit un mesaj.

O parte dintre aceste schimbari vor fi prezentate in 8 iunie in cadrul WWDC 2015, asa ca va astept atunci sa le discutam pe toate!

10 COMENTARII

  1. In timp ce Apple, Michael Jackson sau Freddie Mercury vor ramane in istorie….Samsung a fost si va ramane si in viitor hartia igenica adica avem nevoie de ea dar este aceeasi si va fi aceeasi, nu va iesi in evidenta cu nimic

  2. Imi explica si mie cineva care-i diferenta intre Force Touch si Long Press? Si care-i diferenta intre vibratiile de la Force Touch respectiv Haptic Feedback?
    @Srb: Daca esti fan Steaua si urasti Dinamo nu inseamna ca esti un fan adevarat. Inseamna doar ca esti infantil.

  3. Nu stiu sa-ti dau o explicatie intre force touch si long press,dar bine punctat la partea cu steaua si dinamo.Eu unul folosesc ambele tipuri de telefoane(ma refer la edge si iph6) si sunt multumit de amandoua in felul lor.

  4. @Ctrl: nu la asta m-am referit dar vad ca ai logica cat un ou de gasca..dar Steaua macar a ramas in amintire cu castigarea Ch League in 83, pe cand dinamo nu. Despre asta era vorba, cu ce ramai in istorie si daca oamenii isi mai aduc aminte ce ai facut si dupa 20 ani.

  5. Hahaha, mi-a placut faza cu ou de gasca. Cum de ti-a venit ideea? Esti de la tara?
    OK, nu ma intereseaza de pe unde esti si nici cate clase ai.
    Dar Apple se adreseaza “upper class” si ma deranjeaza ca in liga selecta a fanilor Apple s-au aciuit si unii “care are valoare”.

  6. Cine va rămâne în istorie dintre competitorii Apple? Există oare vreo companie alta decât Apple care să rămână în istorie pentru tine?
    Nu uita că Samsung este pionier în domeniul ecranelor, leader în domeniul mediilor de stocare SSD, producător de top în domeniul memoriilor. Dacă tu spui că cel mai important competitori al Apple este hârtie igienică, înseamnă că faci trolling și flame, și mă mir că zaone nu te blochează.