Prima Pagina Apple Apple are cel mai valoros brand din lume

Apple are cel mai valoros brand din lume

0

Apple cel mai valoros brandApple are cel mai valoros brand din lume, conform uneia dintre cele mai cunoscute agentii specializate pe calcularea valorii brand-urilor marilor companii de pe plneta, cei de la Apple avand o crestere spectaculoasa. Brandz este compania in cauza si conform ei, brand-ul Apple valoreaza 246,992 milioane de dolari in momentul de fata, valoarea sa crescand cu nu mai putin de 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele financiare foarte bune ale companiei Apple contribuind la aceasta crestere.

Pe pozitia a doua regasim compania Google, al carui brand valoreaza acum 173,652 milioane de dolari, cu 9% mai mult decat anul trecut, Microsoft fiind plasata pe pozitia a treia cu 115,500 milioane de dolari, valoarea crescand cu 28%. In urma celor trei giganti vin IBM, VISA, AT&T, VErizon, Coca Cola, McDonalds si Marlboro, acestea fiind companiile plasate in top 10 cele mai valoroase brand-uri de pe planeta.

In top 20 nu avem decat o singura intrare noua, cei de la Alibaba Group fiind pentru prima oara prezenti, devansand in mod surprinzator compania Amazon, al carui brand si-a pierdut 3% din valoarea totala intr-un singur an de zile. In top 20 brand-uri exista doar 3 companii al caror brand are o valoare mai mica decat in 2014, ele fiind IBM, Amazon si McDonalds.

top 20 cele mai valoroase brand-uri