Apple are cel mai valoros brand din lume

Apple cel mai valoros brandApple are cel mai valoros brand din lume, conform uneia dintre cele mai cunoscute agentii specializate pe calcularea valorii brand-urilor marilor companii de pe plneta, cei de la Apple avand o crestere spectaculoasa. Brandz este compania in cauza si conform ei, brand-ul Apple valoreaza 246,992 milioane de dolari in momentul de fata, valoarea sa crescand cu nu mai putin de 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele financiare foarte bune ale companiei Apple contribuind la aceasta crestere.

Pe pozitia a doua regasim compania Google, al carui brand valoreaza acum 173,652 milioane de dolari, cu 9% mai mult decat anul trecut, Microsoft fiind plasata pe pozitia a treia cu 115,500 milioane de dolari, valoarea crescand cu 28%. In urma celor trei giganti vin IBM, VISA, AT&T, VErizon, Coca Cola, McDonalds si Marlboro, acestea fiind companiile plasate in top 10 cele mai valoroase brand-uri de pe planeta.

In top 20 nu avem decat o singura intrare noua, cei de la Alibaba Group fiind pentru prima oara prezenti, devansand in mod surprinzator compania Amazon, al carui brand si-a pierdut 3% din valoarea totala intr-un singur an de zile. In top 20 brand-uri exista doar 3 companii al caror brand are o valoare mai mica decat in 2014, ele fiind IBM, Amazon si McDonalds.

top 20 cele mai valoroase brand-uri