Apple Watch SDK – noul software creat pentru a dezvolta aplicatii native

Apple Watch SDKApple Watch SDK este un software dezvoltat de catre compania Apple pentru cei interesati sa produca aplicatii native pentru Apple Watch, adica aplicatii care vor putea fi instalate direct in ceas, nu si in iPhone. Rularea aplicatiilor prin iPhone afecteaza serios performantele acestora in timpul folosirii pe Apple Watch, insa totul se va schimba din toamna, cand Apple Watch SDK va fi oficial disponibil pentru dezvoltatorii din lumea intreaga.

Vicepresedintele Apple, Jeff Williams, a anuntat lansarea in cursul unui interviu acordat in cursul acestei zile in cadrul unei conferinte Code Conference ce a avut loc cu doar cateva zeci de minute in urma. Desi versiunea oficiala a Apple Watch SDK va fi lansata in toamna, Apple va lansa o versiune beta in cadrul WWDC 2015, astfel ca dezvoltatorii vor putea lucra cu ea pentru a-si pregati aplicatiile.

In cele trei luni care vor trece din 8 iunie si pana la inceputul lunii septembrie, cand Apple va organiza o noua conferinta, compania va folosi feedback-ul oferit de catre dezvoltatori pentru a-si imbunatati programul. Din pacate cei care au un Apple Watch vor avea de asteptat pana atunci pentru a putea folosi aplicatii cu adevarat grozave dezvoltate special pentru ceas, insa altceva nu exista deocamdata.