Cum previi inchiderea sau repornirea iPhone la primirea de mesaje text

prevenire inchidere iPhone cu mesajDaca ati citit iDevice.ro in cursul acestei zile, atunci sitti ca un iPhone poate fi restartat si aplicatia Mesaje blocata cu un mesaj text trimis cu un cod malitios de catre un hacker. Problema este prezentata ca fiind una majora si ar putea fi, asta daca cineva s-ar apuca de trimis SMS-uri sau iMessage-uri in masa catre utilizatori, insa acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va intampla, in ciuda isteriei unora.

Apple a confirmat bugul si probabil iOS 8.3.1 il va rezolva, insa intre timp exista o metoda prin care va puteti proteja de repornirea unui iPhone sau a unei tablete iPad in momentul in care un mesaj cu respectivul text este trimis catre voi. Blocarea aplicatiei Mesaje, Messages, la primirea acelui text nu o puteti impiedica, ci o puteti readuce la viata trimitandu-va un mesaj cu Siri sau trimitandu-va o poza.

Cum impiedici restartarea iPhone cu un mesaj text

Dupa cum v-am spus si dimineata, restartarea unui iPhone cu un mesaj text este posibila doar daca noi avem activata optiunea de a vedea in ecranul de blocare, LockScreen, mesajele intregi primite. Daca aceasta optiune este dezactivata si in ecranul de blocare, LockScreen, vedem doar o notificare prin care suntem anuntati doar ca avem un mesaj noi, bugul este inutil.

Pentru a impiedica afisarea completa a mesajelor in LockScreen, ecranul de blocare, trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Accesati aplicati Settings, Configurari.
  2. Mergeti in meniul Notificari, Notifications.
  3. Selectati aplicatia Mesaje, Messages.
  4. Acum aveti doua optiuni:
    1. prima are la baza dezactivarea completa a notificarilor in ecranul de blocare prin dezactivarea optiunii Afisare pe ecranul blocat
    2. a doua impiedica doar afisarea previzualizarilor prin activarea optiunii Afisare previzualizari.

Indiferent de optiunea aleasa, nu veti mai fi afectati de vreun mesaj trimis de catre hackeri, dar aici vorbim doar despre repornirea terminalelor, deoarece blocarea aplicatiei Mesaje va fi in continuare posibila. Pentru aceasta din urma problema va exista o rezolvare abia cand compania Apple o va oferi.