Prima Pagina HTC One M9 Camera HTC ONE M9 este mai proasta decat cea a iPhone 4S

Camera HTC ONE M9 este mai proasta decat cea a iPhone 4S

camera HTC ONE M9Camera HTC ONE M9 este mai proasta decat cea a iPhone 4S, iar acest lucru il spun expertii care au testat noua camera a taiwanezilor, aceasta dovedindu-se a avea performante inferioare celei folosite intr-un smartphone vechi de 4 ani. Majoritatea celor care au testat camera HTC ONE M9 au concluzionat ca ea inregistreaza poze mai proaste decat smartphone-urile de top, iar acum expertii ne confirma exact acelasi lucru.

Conform lor, camera HTC ONE M9 are culori suprasaturate in conditii de luminozitate scazuta, balanta de alb nefiind precisa atat in conditii de luminozitate buna, cat si in cele de luminozitate scazuta. Mai mult decat atat, imaginile nu sunt la fel de clare in preajma marginilor, tonurile nefiind uniforme, iar ca rezultat utilizatorii au poze de calitate inferioara celor inregistrate folosind camerele altor smartphone-uri.

In ceea ce priveste clipurile video, performantele obtinute folosind camera HTC ONE M9 s-au dovedit a fi si mai proaste cand vine vorba de inregistrare in conditii de luminozitate scazuta, inregistratea in conditii de luminozitate buna oferind clipuri de calitate ridicata. Problema mare pentru camera HTC ONE M9 este totusi lipsa unui autofocus in timpul inregistrarii clipurilor video, dar si lipsa unui stabilizator optic de imagine, smartphone-urile competitoare avand asemenea functii.

camera HTC ONE M9 1

In testele facute de catre experti, camera HTC ONE M9 a inregistrat doar 69 de puncte, cu 3 mai putine decat iPhone 4S si doar cu unul mai mult decat HTC ONE M8-ul lansat in cursul anului trecut. Daca ne uitam totusi la competitorii direct, iPhone 6 are un scor de 82, Samsung Galaxy Note 4 un scor de 83 si Samsung Galaxy S6 Edge un scor de 86, diferenta fiind enorma, ea fiind vizibila in calitatea pozelor si clipurilor video.

Din pacate camera HTC ONE M9 nu reuseste sa impresioneze pe nimeni si aceasta este o problema majora pentru cei de la HTC, terminalul lor dovedindu-se a fi nimic mai mult decat o copie nereusita a HTC ONE M8.

 • Paul

  Din pacate, HTC au stat prost la capitolul camera foto/video inca de la inceput cu modelul One (M7). Poate pe la Htc One M15 vor imprumuta si ei o camera de la Sony sau altcineva sa fie in top si la capitolul asta.
  O comparatie intre M9 si 4S la camera:

 • amfetamin

  Pai cum naiba sa sari de la 4mpx direct la 20 intr-un an de zile?? Mai bine puneau una de 12 mpx cu OIS decât jaful asta de camera. Așa de buna a fost anul trecut ultrapixul de anul trecut ca acum l-au pus pe fata! Snapdragonul 810 alta foarte mare problema a lui HTC,au dat un mare chix cu M9-le asta,trebuia sa-i spună M8S,dar sarea Apple in sus,deși nu prea cred,ii doare pe ei undeva de HTC,la care ii prevăd un faliment răsunător după modelul Nokia.

 • TotAla

  Puteti zice ce vreti, eu, incepand cu anul 2013 am utilizat doar HTC-uri incepand cu m7 sincer mi se par cele mai stabile Androide nu dau crash nu se blocheaza camera face poze bune si ii ce trebuie arata si bine 😉 So ziceti ce vreti eu la iPhone nu ma mai intorc (am avut 3gs, 4, 5, 6) m-am saturat de Apple si zic sa ii da-ti o sansa HTC ului si sa nu mai aruncati cu pietre in el ca ii un telefon reusit 😉 !

 • Aici nu e vorba de stabilitate, e vorba de camera.

 • amfetamin

  Câte șanse mai vrei sa-i dai,cu M7-le au revenit pe linia de plutire,dar M8 si M9 sunt doar niște așa zise îmbunătățiri ale lui M7. Lasă ca scot la anul M10 cu 40 mpx mai ratat,evident cu același design ca M7,M8,M9, ca deh,dacă la clienți ca tine așa le place,nu? Dacă supraviețuiesc ca vânzarile lui M9 catastrofale pana la anul si mai apuca sa scoată M10,si dacă nu scot ceva cât de cât mai altfel,poate sa tragă cortina HTC.

 • Paul

  Si iphone 4s/5s sunt imbunatatiri minore cu design identic coparativ cu iphone 4 si 5. Marketingu inseamna totul, stau aia cu corturile pe la usa magazinelor pentru un aifon cu un buton schimbat si led cu 2 culori 🙂
  HTC, Samsung, Sony si restul s-au lamurit ca lor nu le merge asa (M8/M9 sau galaxy S4).

 • real

  “cele mai stabile androide”??
  ce face htc si altii fac device-uri instabile??
  aproape toata lumea se plange de fotocamera si ei se incapatineaza sa faca aceleasi greseli
  m8,m9 acelasi device,acelasi pret.aceeasi greseala care o facut-o samsung cu s5 (fail in vanzari)
  nu trebuie sa fi fotograf sa vezi ca htc la capitolul fotocamera e “varza”
  isi arunca singuri pietre in cap

 • amfetamin

  Îmbunătățiri minore zici?? 4S primul iPhone cu procesor dual-core,8mpx fata de 5mpx,5S primul iPhone cu procesor pe 64 biti si ddr3 si primul cu senzor de amprenta,dual-led flash,culoarea gold(imediat hop si HTC cu M8 si Samsung cu S5 si ei in culoarea aurie). Acum 6S va fi primul iPhone cu Triple-core si 2gb DDR4,pe lângă 12 mpx camera si force touch. Dar defapt,ai tu dreptate,au schimbat câteva leduri doar,nimic mai mult… Se știe ca S-urile sunt varianta îmbunătățită a celui fără S,design-ul in principal e aproape identic,dar măcar Apple nu tine același design decât 2 ani la rând,nu ca HTC sau Sony cu Xperia Z. In fond,vânzarile spun totul.

 • sawrl

  @Paul: atat ai inteles tu din S-ul iPhone-ului 5 -> 5s ?!

 • gheorghe

  Apple tine acelasi design doar 2 ani ? Mie mi se pare ca iPhone 2G,3 si 3G aveau acelasi design – 3 ani . Apoi 4, 4s,5 ,5S au acelasi design – 4 ani . Ai vrut sa spui aceeasi carcasa , 2 ani .
  On topic – camera celor de la HTC e probabil prost implementata – nu e sustinuta de un software pe masura . Sa se inspire de la Samsung , care au din cele mai bune softuri pt camere de telefon , cu sau fara OIS .

 • icetkk

  @TotAla
  Dacă din 2013 folosești DOAR Htc (după cum spui la începutul comentariului), cum ai avut iPhone 3GS, 4, 5 și 6? Ultimul a apărut în 2015, iar tu din 2013 freci DOAR Htc-uri.

 • icetkk

  -O- mic-ă p-aranteză. C-e drac-u are toat-ă lume-a cu ăle crati-me de l-e pun-e pe te mir-i un-de?!?!

  Cu zice TotAla, ar trebui să mai dă-m o șansă Htc-ului.