Camera HTC ONE M9 este mai proasta decat cea a iPhone 4S

camera HTC ONE M9Camera HTC ONE M9 este mai proasta decat cea a iPhone 4S, iar acest lucru il spun expertii care au testat noua camera a taiwanezilor, aceasta dovedindu-se a avea performante inferioare celei folosite intr-un smartphone vechi de 4 ani. Majoritatea celor care au testat camera HTC ONE M9 au concluzionat ca ea inregistreaza poze mai proaste decat smartphone-urile de top, iar acum expertii ne confirma exact acelasi lucru.

Conform lor, camera HTC ONE M9 are culori suprasaturate in conditii de luminozitate scazuta, balanta de alb nefiind precisa atat in conditii de luminozitate buna, cat si in cele de luminozitate scazuta. Mai mult decat atat, imaginile nu sunt la fel de clare in preajma marginilor, tonurile nefiind uniforme, iar ca rezultat utilizatorii au poze de calitate inferioara celor inregistrate folosind camerele altor smartphone-uri.

In ceea ce priveste clipurile video, performantele obtinute folosind camera HTC ONE M9 s-au dovedit a fi si mai proaste cand vine vorba de inregistrare in conditii de luminozitate scazuta, inregistratea in conditii de luminozitate buna oferind clipuri de calitate ridicata. Problema mare pentru camera HTC ONE M9 este totusi lipsa unui autofocus in timpul inregistrarii clipurilor video, dar si lipsa unui stabilizator optic de imagine, smartphone-urile competitoare avand asemenea functii.

camera HTC ONE M9 1

In testele facute de catre experti, camera HTC ONE M9 a inregistrat doar 69 de puncte, cu 3 mai putine decat iPhone 4S si doar cu unul mai mult decat HTC ONE M8-ul lansat in cursul anului trecut. Daca ne uitam totusi la competitorii direct, iPhone 6 are un scor de 82, Samsung Galaxy Note 4 un scor de 83 si Samsung Galaxy S6 Edge un scor de 86, diferenta fiind enorma, ea fiind vizibila in calitatea pozelor si clipurilor video.

Din pacate camera HTC ONE M9 nu reuseste sa impresioneze pe nimeni si aceasta este o problema majora pentru cei de la HTC, terminalul lor dovedindu-se a fi nimic mai mult decat o copie nereusita a HTC ONE M8.