iPhone 6 umileste HTC ONE M9 intr-un nou test de performante (Video)

HTC ONE M9 si iPhone 6 au fost comparate in trecut cu Samsung Galaxy S6 intr-un prim test al performantelor, insa astazi avem ocazia de a vedea o comparatie detaliata doar pentru cele doua terminale, astfel ca din clipul video de mai sus veti putea afla care dintre cele doua este mai rapid, daca nu stiati deja acest lucru.

Testul anterior de performante ne-a demonstrat faptul ca HTC ONE M9 este cel mai rapid smartphone de top lansat in ultima vreme pe piata, astfel ca acum nu veti vedea ceva diferit, iPhone 6 fiind intrecut in rapiditate, insa diferenta nu este colosala, desi in baza specificatiilor ati putea crede acest lucru fara vreun dubiu.

Foarte interesant la acest test este faptul ca vem si o comparatie detaliata pentru timpul de incarcare al aplicatiilor folosite in test si observati ca exista diferente majore intre cele doua terminale, in favoarea iPhone 6, cand vine vorba despre folosirea celo mai utilizate aplicatii pentru terminale mobile disponibile in momentul de fata.

In aceasta idee, puteti vedea ca aplicatiile Telefon, Contacte, Mesaje, Mail, Calendar si Gmail se incarca mai repede pe HTC ONE M9 fata de iPhone 6, insa aplicatiile Galerie Foto, Camera, cea pentru navigare pe internet, Facebook, Twitter, YouTube, Dropbox si Instagram se incarca mai repede pe terminalul Apple, Spotify fiind singura in care performantele s-au dovedit a fi egale.

HTC ONE M9 iPhone 6 comparatie performante

In final diferenta dintre HTC ONE M9 si iPhone 6 este de 12 secunde in incarcarea aplicatiilor si vorbim despre o perioada de timp lunga daca ne gandim la faptul ca ambele terminale au reusit sa deschida toate aplicatiile in doar cateva zeci de secunde, terminalul taiwanezilor fiind cu 33% mai incet decat iPhone 6.

Daca ar fi sa privim totul in baza testului pe care il vedem in clipul video de mai sus, atunci realizam din nou ca specificatiile pompoase sunt doar o strategie de marketing pentru a atrage oamenii care nu inteleg prea bine ce inseamna optimizarea unui sistem de operare pentru a rula foarte bine pe un terminal mobil.

Pe de alta parte, acest test pune in egalitate terminalele, astfel ca ramane sa vedem altele credibile pentru a ne face o idee in legatura cu eterna intrebare : care smartphone este cel mai rapid ?

16 COMENTARII

  1. In teste de genul iese castigator telefonul firmei care plateste mai bine.
    Daca plătește Samsung mai bine iese S6,daca plateste Htc va iesii Htc,iar daca plateste Apple va iesii Iphone:))
    Daca are altu o explicatie mai buna, sunt tare curios dc ba iese S6 cel mai rapid, ba Htc, ba Iphone:)) in testele in care e si Note 4 implicat ba castiga, ba pierde :)) deci care e adevarul?

  2. Da așa este cu testele astea azi iPhone mâine htc poimâine samsung si lg, depinde de cine comanda testul (adică cine i-l sponsorizează)

  3. Luminati-mă si pe mine exact cum anume au trișat in favoarea Apple in cazul de fata! Așa cu părerea pot sa-mi dau si eu fără sa ofer nici cea mai mică explicație.

  4. @amfetamin – nu au trisat in favoarea Apple . Apple triseaza dintotdeauna cu viteza de deschidere a aplicatiilor . Cand aplicatia pare deschisa pe ecran , ea nu este de fapt functionala pt inca o secunda sau cam asa ceva . iOS deschide o poza sau un snapshot pt a da impresia de viteza in deschidere . S-a mai discutat asta . Testele de genul asta nu sunt relevante in cazul iPhone . Ceva cam la fel cu lagul la apel , raspunzi dar nu poti vorbi .

  5. Aha , adica iPhone-ul deschide mai repede paginile pe net si inseamna ca triseaza … Buna asta ! Si la Htc nu poti sa o deschizi pentru ca inca este in procesul de incarcare . Pai atunci la ce se mai fac testele ? Pentru carcotasi ca voi . Oricum toate astea sant irelevante ! In utilizare cam toate merg la fel , deci asteptam procesoarele cu 26 core 8 G RAM ca sa ruleze bine pe Android si sa deschida Youtube cu o sutime de secunda mai repede ca iPhone-ul .

  6. Da, IPhone deschide mai repede o pagina web dar nu aplicațiile. Și testul cu pagina web a fost repetat de 5 ori ca s-a se adune la scor. Nu cunosc despre ce zice VP asa că nu ma pronunț. Însă treaba cu trisatul în deschiderea aplicațiilor în ios este cunoscuta de cel puțin 5 ani.

  7. Eu nu inteleg de ce atata cearta, pe atata performanta, fratilor, telefoanele din 2015 merg atat de repede incat n-ai nici timp sa-ti proceseze creieru tau de om inaintea telefonului. Eu sincer sustin iPhone, Huawei si LG, sunt ăle mai de top telefoane, pentru cei ce nu tin cont de marca ci de calitate. Da si probabil o sa spune-ti da normal ca a pus iPhone primu, pentru ca n-a romanu asa e el, daca e cel mai scump, e o fitza pentru el, nu poate sa inteleaga ca unii oameni prefera serviciile stabile de la mere si nu de la pere.