Apple creste preturile de buy-back oferite pentru iPhone

Apple Store buy backCu mai bine de doi ani de zile in urma compania Apple a initiat un program de buy-back pentru terminale iPhone, oferindu-le posesorilor de unitati vechi vouchere valorice pentru cumpararea de iPhone-uri noi. Programul a fost recent extins si pentru terminalele Android, cei din Cupertino reusind sa atraga un numar destul de mari de posesori ai acestui tip de smartphone-uri, programul fiind considerat un real succes de catre CEO-ul Apple, Tim Cook.

Pentru a mentine interesul ridicat vis-a-vis de noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple a crescut valoarea voucherelor oferite pentru terminalele iPhone aduse de catre clienti in sistemul de buy-back, insa nu vorbim despre o crestere majora. Compania Apple oferea sume mici de bani pentru terminalele aduse de catre clienti, iar in urma schimbarii vorbim despre o crestere neglijabila pentru orice persoane.

Iata noile preturi de buy-back pentru terminale iPhone la Apple Store :

  • iPhone 4S – 50 de dolari fata de 35 de dolari;
  • iPhone 5 – 100 de dolari fata de 85 de dolari;
  • iPhone 5S – 200 de dolari fata de 175 de dolari.

Schimbarea a fost implementata de catre compania Apple doar pentru SUA in momentul de fata si desigur ca preturile din alte tari sunt complet diferite, insa aproape orice tara cu Apple Store are acest program activ. Preturile oferite pentru vechile terminale Android nu au fost modificate de catre compania Apple, insa probabil acest lucru se va intampla perioada urmatoare, daca vanzarile vor scadea.

Din fericire pentru preturile mici exista suficiente alternative in SUA sau alte tari de pe glob, iarin Romania exista suficiente programe similare, desi preturile oferite nu sunt grozave.