Siri poate porni o masina Tesla (Video)

Siri pornire TeslaSiri poate porni o masina Tesla printr-o simpla comanda rulata de catre utilizator spre asistentul personal al celor de la Apple, iar clipul video de mai jos demonstreaza intreaga procedura pentru cei interesati. Demonstratia vine la doar cateva saptamani dupa ce persoana care a realizat-o ne-a aratat ca Apple Watch poate controla o masina Tesla direct de la incheietura utilizatorilor, sistemul fiind unul cat se poate de simplu si de usor de realizat.

Daca Apple Watch putea deschide sau inchide trapa, porni sau opri masina, controla farurile sau semnalizatoarele, ori putea deschide capacul de incarcare, in cazul Siri deocamdata functionalitatea este destul de limitata. Pentru a porni masina el a utilizat sistemul Hey Siri implementat de catre compania Apple pentru a controla Siri atunci cand iDevice-urile sunt conectate la o sursa de curent, dar asistenul nu este activ.

Folosind Siri posesorul unei masini Tesla poate activa sistemul de climatizare sau deschide trapa masinii, iar in ciuda faptului ca performantele intregului sistem sunt deocamdata limitate, creatorul conceptului lucreaza la imbunatatirea lor. Practic el promite posibilitatea de a controla o masina Tesla folosind simple comenzi vocale directionate catre Siri, iar acest lucru reprezinta o imensa realizare pentru asistentul personal.

Desigur ca foarte putini posesori de masini Tesla vor avea intr-adevar nevoie de o asemenea functionalitate, insa combinarea dintre Siri si masina este una interesanta care probabil va atrage foarte multe persoane.