Nintendo dezvolta o consola Android

Nintendo consola AndroidNintendo dezvolta o consola Android in momentul de fata, compania japoneza fiind interesata sa atraga mai multi clienti cu un produs ce probabil ar permite inclusiv rularea jocurilor din Google Play. Nintendo NX este denumirea consolei dezvoltata de catre cei de la Nintendo in momentul de fata, ea fiind pregatita pentru lansare in urmatorii ani, iar implementarea Android pare sa fie deja stabilita de catre companie.

In momentul de fata consolele Nintendo ruleaza un sistem de operare proprietar al companiei, insa incepand cu Nintendo NX se pare ca va avea loc o schimbare majora in ceea ce priveste software-ul care sta la baza sa. Prin aceasta implementare a Android compania Nintendo spera sa convinga mai multi dezvoltatori sa produca jocuri compatibile cu produsele sale, titlurile putand fi mai apoi portate cu usurinta pe smartphone-uri sau tablete.

Principalul motiv pentru care Nintendo face o schimbare atat de importanta este compatibilitatea jocurilor nu doar cu a sa consola, ci si cu terminalele mobile, gandindu-se ca dezvoltatorii vor genera mai multi bani de pe urma sa. In aceasta idee, Nintendo se asteapta ca dezvoltatorii sai produca mai multe titluri pentru Nintendo NX, insa ramane de vazut cum va fi primita consola si ce dezvoltatori isi vor face curaj sa dezvolte tiluri.

Lansarea iPhone si a terminalelor Android a generat o scadere serioasa a vanzarilor de console si a motivat dezvoltatorii de jocuri sa nu creeze titluri pentru clasicele console portabile sau normale. Din cauza acestei probleme, producatori precum Nintendo sau Playstation au incercat sa isi faca produsele din ce in ce mai atractive, iar Nintendo NX se anunta a fi extrem de interesanta.

Acum cateva luni Nintendo a anuntat lansarea catorva jocuri populare pe platforma iOS, asa ca integrarea Android intr-o consola reprezinta o noua miscare de a genera bani.