Telekom ajunge in viteza la Arad cu internet de 1 Gbsps si televiziune interactiva!

Telekom Romania a anuntat cu aproximativ o luna in urma investitii serioase in infrastructura in toata tara, iar astazi vorbim despre una dintre primele mari realizari, lansarea unor servicii noi pentru unul dintre cele mai mari orase din tara, Arad. In aceasta idee, Telekom anunta oficial intrarea in functiune a Autobahn Telekom – Arad, cea mai noua si mai performanta retea din oras, ea aducand viteze de internet de pana la 1 Gbps si televiziune interactiva pentru clienti.

1 Gbps pentru navigare pe internet

Telekom FTTH TV Arad

Cu viteze de pana la 1 Gbps printr-o retea de fibra optica(FTTH), Telekom Romania a facut investitii serioase in Arad pentru a le oferi clientilor cele mai bune si mai stabile viteze de navigare pe internet atat in Romania, cat si in strainatate. Practic vorbim despre o dublare a acoperirii retelei de fibra optica a Telekom in Arad, deci incepand de acum chiar si clientii care nu puteau beneficia in trecut de aceasta tehnologie, vor putea incheia un contact cu Telekom.

Punand putin lucrurile in perspectiva, vorbim despre viteze de navigare pe internet care pot atinge pana la 125 MB/s, adica ati putea descarca o melodie in mai putin de o secunda, iar un film de calitate DVD in maxim 10 secunde. Daca ne gandim totusi la vizualizarea de continut HD prin Telekom TV, atunci nu veti avea vreo problema in a urmari orice fel de stream LIVE sau film printr-o conexiune de mare viteza a Telekom Romania.

Televiziune interactiva si Video On Demand

Telekom Arad

Va spuneam la inceputul acestui articol ca exista o serie de beneficii importante pentru clientii aradeni ai serviciilor TV ai Telekom Romania, ele fiind televiziunea interactiva si serviciul Video on Demand(VOD). televiziunea interactiva presupune folosirea unei noi interfete de utilizator pentru navigarea printre cele pana la 128 de canale digitale disponibi, 14 fiind de calitate HD. Noua interfata are implementat un program TV pentru majoritatea canalelor, informatiile fiind oferite cu pana la 7 zile in avans, astfel ca veti sti din timp ce sa urmariti si cand.

Mai mult decat atat, clientii au posibilitatea de a vizualiza live pe smartphone, tableta sau laptop(prin telekomtv.ro) nu mai putin de 62 de canale TV folosind aplicatia Telekom TV Web & Mobile disponibila gratuit in App Store sau Google Play. Prin continutul TV disponibil regasim UEFA Europa League, Formula 1 sau NBA, insa si o selectie variata de documentare disponibile in canale TV precum BBC Earth, History sau Discovery.

Trecand acum la televizoare, folosind meniul Telekom TV Interactiv aveti la dispozitie o gama de functii din cele mai interesante, prima dintre ele fiind Arhiva TV, adica optiunea de a vizualiza filmele si documentarele TV transmise deja de catre canalele TV, doar continutul difuzat in ultimele 7 zile fiind disponibil.

Cea de-a doua optiune este una dintre favoritele mele, ea permitandu-va sa inregistrati in infrastructura Cloud a Telekom emisiunile favorite atunci cand nu sunteti acasa, ele putand fi vizualizate la orice data ulterioara. Ideea de a putea inregistra emisiuni TV sau documentare/seriale nu este noua, insa posibilitatea de a le vedea nu doar pe televizor, ci si pe laptop sau tableta este un adevarat bonus pentru cei care calatoresc mult.

A treia noua facilitate ofera posibilitatea de a seta un reminder care va atentioneaza inainte ca emisiunea voastra favorita sa inceapa. In baza acestui reminder nu veti pierde nicio emisiune favorita, iar daca se intampla sa nu fiti acasa, atunci puteti alege ca ea sa fie inregistrata pentru a fi vizualizata la orice data ulterioara.

Apoi, optiunea de Video la cerere pe toate ecranele – utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de conţinut video (filme, documentare), pentru o experienţă multi-ecran, fie prin sistemul pay-per-view, fie sub forma unui abonament lunar. În plus, o parte din titluri sunt disponibile gratuit.

Practic Aradul are acces la cele mai noi tehnologii Telekom multumita investitiilor facute de catre companie pentru a extinde facilitatile in vestul tarii. Mai mult decat atat, Autobahn Telekom – Arad va fi cu siguranta mult mai fiabila pentru utilizatori decat orice alta “autostrada” din Romania, iar mai multe detalii gasiti pe telekom.ro.