iPhone 6 este plasat sub Samsung Galaxy Note 4 intr-un studiu privind gradul de satisfactie al clientilor

iPhone sub SamsungiPhone 6 este plasat sub Samsung Galaxy Note 4 intr-un studiu privind gradul de satisfactie al clientilor realizat in SUA, terminalul celor de la Apple fiind in spatele a nu mai putin de 3 terminale ale companiei Samsung. iPhone 6 Plus ofera un grad de satisfactie ceva mai mare, insa dupa cum puteti vedea din imaginea alaturata, nici acest dispozitiv al companiei Apple nu se descurca, chiar atat de grozav.

Pe primul loc in top regasim Samsung Galaxy Note 4 cu 86 de puncte din 100 posibile, pe pozitia a doua fiind plasat Samsung Galaxy Note 3 cu 82 de puncte din 100 posibile, in timp ce iPhone 6 Plus il egaleaza pe pozitia a treia cu exact acelasi punctaj. In urma sa avem Samsung Galaxy S5 cu tot 82 de puncte din 100 posibile, iPhone 6 fiind plasat pe pozitia a cincea cu 82 de puncte din 100 posibile, la diferenta de 4 puncte fata de Galaxy Note 4.

Practic toate cele patru terminale de pe pozitiile 2 – 5 au exact acelasi punctaj, insa in cazul terminalelor Samsung vorbim despre dispozitive care au fost lansate anul trecut, astfel ca Apple nu castiga nimic in fata lor. Situatia din acest top este reflectata si intr-unul al consumatorilor, acolo Samsung fiind din nou pozitionata mai bine decat Apple, insa in acest caz diferenta este de doar 1 punct.

Daca va intrebati ce anume apreciaza americanii la smartphone-uri, ei bine usurinta de a trimite mesajele text, design-ul si marimea sau usurinta cu care sunt facute si primite apelurile telefonice ocupa pozitii principale. In ceea ce priveste lucrurile care nu sunt pe placul lor, bateria smartphone-urilor ocupa prima pozitie, insa acest lucru era usor de ghicit, indiferent despre ce producator vorbeam.

Practic americanilor le plac telefoanele mobile simple care trimit mesaje si fac apeluri telefonice, insa smartphone-urile sunt mult mai complexe de atat, oferind o functionalitate mult mai diversificata. Desigur ca iPhone-urile ar fi trebuit sa ocupe prima pozitie doar in baza acestor functii, ele fiind privite si prezentate ca terminale atat de simple incat pot fi utilizate chiar si de catre copiii.