Programul Skype poate fi inchis subit cu un simplu mesaj text

Skype inchidereProgramul Skype poate fi inchis subit cu un simplu mesaj text, problema pe care software-ul celor de la Microsoft o are fiind similara cu mesajul text care reseteaza terminale iPhone, doar ca acum vorbim despre PC-uri. Conform celor care au descoperit problema programului Skype pentru PC-uri, simpla introducere a textului http://: intr-o conversatie va genera automat o eroare de inchidere pentru programul Skype, imaginea de mai sus fiind dovada.

Dupa afisarea acestui text, programul Skype pentru calculatoare se va inchide automat ori de cate ori incercati sa mai redeschideti aplicatia, fara a putea rezolva in vreun fel sau altul problema. Daca incercati sa stergeti programul Skype din calculatoare si sa il reinstalati veti intampina exact aceeasi problema, deoarece Skype va incerca sa isi descarce intreaga istorie de conversatii, readucand textul in prim-plan.

Desi problema este una foarte grava, deoarece impiedica utilizarea programului Skype, ea totusi nu reporneste calculatoarele, afectand doar programul celor de la Microsoft si rabdarea utilizatorilor care o intampina. Totusi, nu doar calculatoarele sunt afectate, ci si terminalele mobile, primirea acestui text in iOS sau Android inchizand subit aplicatia, insa dupa o reinstalare lucrurile revin la normal, spre deosebire de PC-uri.

Skype users have discovered a rather nasty bug in the app. Sending the characters “http://:” (without the quotes) crashes Skype, and receiving a message with those characters makes it crash any time you try to sign in again. The bug works as described on Windows, Android, and iOS. It does not, however, seem to have any effect on Skype for Mac nor Skype for modern Windows (the touch-friendly Metro app).

Mai curios decat atat este faptul ca trimiterea aceluit ext din iOS sau Android nu afecteaza aplicatiile pentru terminale mobile, insa nici programul pentru Windows, asa ca totul trebuie facut de pe un PC. Desigur ca Mac-urile nu sunt afectate de aceasta problema, insa trimiterea unui text de acest gen de pe un produs al Apple va afecta un posesor de PC cu Windows.

Acestea fiind spuse, iata ca nu doar Apple are probleme cu textele, desi aici situatia nu este la fel de grava.