Vodafone Romania lanseaza un abonament social dedicat persoanelor surdo-mute

2

Vodafone abonament social surdo-mutiVodafone Romania lanseaza un abonament social dedicat persoanelor surdo-mute, operatorul de telefonie mobila facand anuntul cu doar cateva minute in urma prin intermediul unui comunicat de presa. Abonamentul social al celor de la Vodafone are inclus gratuit un smartphone Vodafone Smart 4, acesta avand instalata gratuit aplicatia SOS surdo-muti care ofera acces gratuit la un call-center specializat, deschis non-stop, prin care oamenii pot cere ajutor la nevoie.

Desi abonamentul in sine are doar SMS-uri nelimitate si putine minute sau trafic de internet la pretul de 5.5 euro, importanta este aplicatia SOS surdo-muti care poate ajuta persoanele surdo-mute in situatiile de urgenta. Mai exact, acestea pot cere ajutorul membrilor Fundatiei Vodafone Romania atunci cand se afla intr-o situatie de urgenta, aplicatia permitand trimiterea de mesaje generice predefinite de alerta printr-o simpla apasare de buton.

Detalii suplimentare aveti in comunicatul de presa de mai jos.

Vodafone Romania lanseaza un abonament social, dedicat persoanelor surdo-mute, ce include si o aplicatie SOS

  • Vodafone Romania lanseaza un abonament social care raspunde nevoilor de comunicare ale persoanelor surdo-mute
  • Abonamentul include, gratuit, noua aplicatie SOS surdo-muti, dezvoltata in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania, utila in situatiile de urgenta
  • Prin noua aplicatie, utilizatorii au acces la un call-center specializat, dedicat, accesibil non-stop
  • Peste 300 de utilizatori au optat deja pentru noile abonamente sociale insotite de aplicatie, iar judetele cu cei mai multi beneficiari sunt Tirgu Mures, Oradea, Arad, Iasi si Timisoara

 Bucuresti, 3 iunie 2015 – Vodafone Romania lanseaza astazi un abonament social care raspunde nevoilor de comunicare ale persoanelor surdo-mute si include, gratuit, smartphone-ul Vodafone Smart 4, cu aplicatia pentru situatii de urgenta SOS surdo-muti, dezvoltata in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania, pre-instalata.

Abonamentul, in valoare de 5,5 Euro (fara TVA), include SMS-uri nelimitate in reteaua Vodafone, 25 de minute nationale, 100 MB trafic de date si 100 de SMS-uri nationale, alaturi de smartphone-ul Vodafone Smart 4.

Pe smartphone, persoanele surdo-mute au, pre-instalata, aplicatia SOS surdo-muti, care isi dovedeste utilitatea in situatiile de urgenta. Astfel, Fundatia Vodafone Romania, in colaborare cu Asociatia Samaritenilor din Romania, a dezvoltat un sistem de comunicare si avertizare in timp real, care se incadreaza in standardul Total Conversation- Sign, Type and Speak, sistem ce asigura autonomia unei persoane cu deficiente de auz si vorbire in a solicita ajutor de urgenta independent prin mesaje generice predefinite. Prin noua aplicatie, utilizatorii au acces la un call-center specializat, dedicat, accesibil non-stop.

Peste 300 de utilizatori au optat deja pentru noile abonamente sociale insotite de aplicatia SOS surdo-muti, iar judetele cu cei mai multi beneficiari sunt Tirgu Mures, Oradea, Arad, Iasi si Timisoara. Aplicatia si-a demonstrate deja utilitatea, iar 3 persoane au primit ajutor in regim de urgenta medicala.

Aplicatia SOS surdo-muti permite unei persoane cu deficiente de auz si vorbire sa transmita catre un dispecerat informatii despre o situatie de urgenta. Aplicatia asigura transmiterea de informatii legate de starea de sanatate a utilizatorului catre operatorii din dispecerat prin mesaje generice predefinite si are o gama larga de optiuni, asigurand transmisia alertei de urgenta pentru organele  de ordine publica si pentru pompieri.

SOS surdo-muti asigura autonomia fiecarei persoane cu deficiente de vorbire si auz, acestea putand solicita ajutorul de urgenta, independent, chiar si intr-o stare de sanatate si constienta alterata, prin mesaje generice predefinite. De asemenea, transmiterea mesajului text ajuta salvatorii la accesul la informatii vitale pentru sanatatea utilizatorului aplicatiei, in caz de interventie medicala.

Aplicatia este compatibila cu terminalele cu sistem de operare Android si este pre-instalata pe smartphone-urile Vodafone Smart 4 ale utilizatorilor noului abonament social.