iPhone 6 continua sa intreaca Samsung Galaxy S6 in vanzari

samsung galaxy s6 vanzari iphone 6iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost in topul celor mai vandute smartphone-uri de pe glob la sfarsitul lunii aprilie, adica la peste 20 de zile dupa lansarea Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge. Cele doua noi smartphone-uri ale Samsung au urcat rapid pe pozitiile trei si patru inaintea altor smartphone-uri competitoare, insa nu au reusit sa “detroneze” produsele Apple care au avut in continuare parte de o popularitate extrem de ridicata.

Pentru ca vorbim despre vanzari la sfarsitul lunii aprilie, adica intr-o perioada in care Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge erau promovate intens de catre Samsung, putem trage concluzia ca in mai lucrurile nu s-au schimbat, cel putin nu in sensul in care iPhone 6 ar fi fost depasit de vreun terminal Samsung. Daca in primele 20 de zile dupa lansare cele doua noi produse Samsung nu au reusit sa ajunga pe primele pozitii, atunci e putin probabil sa o faca in perioada anterioara lunii aprilie.

In general terminalele iPhone cuceresc primele pozitii ale acestor topuri in saptamana anterioara lansarii, insa in cazul celor de la Samsung lucrurile sunt complet diferite, asta desi se estimeaza ca in aprilie ar fi fost vandute 6 milioane de unitati ale Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge. Practic in 20 de zile Samsung a vandut mai putine terminale decat compania Apple in doar 3, anul trecut iPhone 6 si iPhone 6 Plus vanzandu-se in 10 milioane de exemplare intr-un weekend.

Counterpoint’s channel survey shows a total of 6 million units were sold by the end of April. We believe this is about 60% of the units Samsung has shipped out of its factories. So 40% remain as inventory in the distribution channels which is not unusual for a new product in its first stages.

Samsung a fabricat 10 milioane de unitati ale Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, insa se pare ca 40% dintre unitati erau inca in stocurile magazinelor la sfarsitul lunii aprilie si e putin probabil ca ceva sa se fi schimbat radical pana acum. Unii spun ca lansarea Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge nu s-ar ridica la asteptarile Samsung, insa ramane de vazut daca vom afla vreodata adevarul.