Apple este plasata in top 5 Fortune 500

Apple cele mai mari companii de pe globCompania Apple este plasata pe pozitia a 5-a intr-un top 5 Fortune 500 care listeaza companiile americane cu cele mai mari incasari intr-un singur an de zile. In imaginea alaturata puteti vedea restul companiilor prezente in acest top realizat de catre cei de la Fortune si observati ca Walmart, Exxon Mobil, Chevron si Berkshire Hathaway sunt singurele care au generat venituri mai mari decat Apple in cursul anului 2014.

Compania Apple isi pastreaza pozitia a patra in topul celor de la Fortune, insa partea interesanta este ca ea a avut cel mai mare profit si are cea mai mare cota de piata dintre toate companiile prezente. In 2014 Apple a avut un profit de 39.5 miliarde de dolari si capitalizarea sa bursiera se ridica la putin peste 700 de miliarde de dolari in momentul de fata, mult mai mult decat cele 4 companii plasate deasupra sa.

After a bumpy start to 2014, Apple’s stock finished the year up 40%, adding nearly $200 billion to the company’s market value. A product pipeline that’s gotten Apple fanboys lining up all over again has certainly helped reenergize revenue growth: In addition to unveiling new categories like Apple Pay and Apple Watch, the company launched the iPhone 6, selling a record-breaking 10 million units in the first three days. As CEO Tim Cook recently told investors: “It’s tough to find something in the numbers not to like.” The normally low-profile Cook is breaking new ground in other ways too—in October, 2014 he came out as the first openly gay CEO of a Fortune 500 company.

Compania Apple este singura dintre competitoarele sale directe prezente in top 30-ul Fortune 500, Microsoft, Google sau Facebook pierzandu-si pozitiile castigate in cursul anului 2013. Practic Apple a reusit in cursul anului 2014 sa isi intareasca pozitia in topul celor mai importante companii din SUA, avand cele mai mari incasari din istoria sa, dar si cel mai mare profit.