iOS 9 pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad Mini si de ce vei dori sa-l instalezi

iOS 9 iPhone 4S iPad 2 iPad MiniiOS 9 pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad Mini va putea fi instalat dupa ce Apple va oferi iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, compatibilitatea fiind anuntata neoficial saptamanile trecute. Prezentarea iOS 9 va avea loc pe 8 iunie in cadrul keynote-ului de deschidere al WWDC 2015, compania Apple pregatind o multitudine de noutati interesante pentru utilizatorii sai din lumea intreaga, dupa ea urmand a fi lansat iOS 9 beta 1.

Desi iOS 9 nu va aduce o multitudine de schimbari majore pentru interfata sau functii extraordinar de importante pentru utilizatori, aceasta versiune a sistemului de operare va veni totusi cu o serie de schimbari pe care multi le vor aprecia din plin. Printre aceste schimbari importante se numara si mentinerea compatibilitatii cu vechile terminale lansate in anii trecut, performantele acestora urmand a fi poate chiar mai bune decat in iOS 9.

iOS 9 pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad Mini

iOS 9 va fi compatibil cu iPhone 4S, iPad 2, iPad Mini si orice alte terminale lansate dupa ele, compania Apple intentionand sa mentina suportul pentru aceste terminale desi unele dintre ele au peste 5 ani vechime. Compania Apple a gandit iOS 9 cu un focus pe stabilitate si performante, astfel ca pentru vechile terminale vorbim despre o imbunatatire radicala a modului de functionare, chiar si fata de iOS 8.

Stim cu totii ca iPhone 4S, iPad 2 si iPad Mini au performante foarte proaste in iOS 8, indiferent de versiune, insa in iOS 9 lucrurile urmeaza sa se schimbe, cel putin conform celor zvonite pana in prezent. Compania Apple si-a facut o misiune din a imbunatati performantele acestor terminale, inginerii sai lucrand in ultimul an la optimizarea iOS 9 pentru a rula cat se poate de bine pe toate iDevice-urile.

In aceasta idee, ar trebui sa puteti instala iOS 9 pe iPhone 4S, iPad 2 sau iPad Mini si sa aveti performante mai bune decat in iOS 8, asta fara a dezactiva diverse functii importante pentru functionarea lor. Compania Apple incearca sa ofere suport pentru aceste terminale mentinand functiile care le fac atractive, dezactivarea unora dintre ele fiind singura solutie de a le face oarecum utilizabile.

iOS 9 – performantele primeaza

Pentru a face iOS 9 cat se poate de stabil si de performant compania Apple ad ecis sa nu implementeze functii noi majore in el si sa se axeze pe rezolvarea problemelor celor existente in sistem. Stim cu totii ca iOS 8 a avut numeroase probleme din cauza unora dintre functiile noi implementate de catre compania Apple, cei din Cupertino incercand sa rezolve totul in iOS 9 fara a oferi noutati majore.

Daca Apple va reusi sa isi indeplineasca sau nu obiectivele ramane de vazut, insa exista sanse foarte mari ca iOS 9 sa nu mai genereze aceleasi probleme precum actuala versiune a sistemului de operare si acesta este un lucru bun. Daca totul se va desfasura asa, atunci iOS 9 va reprezenta si o premiera pentru Apple, aceasta urmand a fi prima oara cand un iPhone sau o tableta iPad pot rula o versiune noua a iOS la mai mult de 4 sau 5 ani de la lansare.

Ca de obicei, iDevice.ro va va tine la curent cu tot ceea ce se intampla in cadrul WWDC 2015 si aici veti putea afla toate noutatile iOS 9 si OS X 10.11, asa ca nu uitati sa reveniti in data de 8 iunie pentru a le descoperi. Intre timp puteti folosi aplicatia iDevice.ro pentru a primi notificari push pentru a afla cele mai noi stiri din lumea Apple.