Marc Newson vorbeste despre Apple Watch si masina Apple

Marc Newson interviuMarc Newson este unul dintre cei mai buni prieteni ai binecunoscutului designer Jony Ive, el fiind implicat in procesul de dezvoltare al Apple Watch, dar si in promovarea sa in lumea intreaga. Intr-un terviu acordat recent pentru o publicatie britanica, Marc Newson a vorbit despre implicarea sa, despre procesul de creatie al ceasului inteligent, dar si despre masina Apple dezvoltata in momentul de fata de catre cei din Cupertino.

Intrebat despre viziunea sa cu privire la criticile aduse Apple Watch, in specil de catre producatorii de ceasuri clasice, Marc Newson a facut o comparatie cu Louis Vuitton si cu multitudinea de produse vandute in anumite tari. El sustine ca nu cantitatea in care se vinde un produs il face produx de lux, sau produs fashion, ci calitatea materialelor folosite pentru respectivul produs.

There are a lot of Louis Vuitton bags out there. I think at one point every 1.5 Japanese woman had a Louis Vuitton bag. But it still qualifies as a luxury object. It’s about the quality and integrity of the product… ‘I’ve got some classic mechanical timepieces. I don’t see how they and the Apple Watch cannibalise one another or compete.’

In ceea ce priveste tehnologia Apple Watch si faptul ca ea va fi la un moment dat depasita de catre altele care vor fi dezvoltate pentru ceasul inteligent, Newson a vorbit in principal despre cutia ceasului. El sustine ca aceasta, in cazul modelelor din otel inoxidabil sau aur, poate fi utilizata inclusiv pentru incarcare si nu va ramane uitata intr-un sertar, insa spre deosebire de ceasurile clasice, Apple Watch va fi depasit din punct de vedere tehnologic in 1/2 ani, chiar daca Newson nu recunoaste acest lucru.

Separat de Apple Watch, Newson sustine ca exista o enorma oportunitate pentru Apple de a dezvolta o masina inteligenta, indirect confirmand practic faptul ca acest proiect se afla in proces de dezvoltare. El nu poate confirma direct existenta proiectului, insa ofera o sugestie destul de clara cu privire la drumul pe care a pornit compania Apple din acest punct de vedere.

In final Newson sustine ca Apple ii ocupa aproximativ 60% din timp in momentul de fata si sper ca a sa colaborare sa fie una pe termen nedeterminat.