Apple domina Samsung in vanzarile de smartphone-uri in SUA

Apple samsung vanzariApple domina Samsung in vanzarile de smartphone-uri in SUA, compania de analiza a pietei americane numite ComScore publicand in cursul zilei de ieri si date care sa-i sustina afirmatiile. In imaginea alaturata puteti vedea ca Apple a reusit sa isi creasca avantajul fata de Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri pe plan local, cei din Cupertino avand o cota de piata de 43.1%, cu 1.8% mai mare decat la inceputul acestui an.

In contrast cu evolutia Apple, compania Samsung a pierdut 0.7% din cota de piata detinuta la inceputul anului, asta desi in calcul este luata inclusiv perioada in care Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge au fost lansate. Singurul producator din top 5 care a reusit sa isi creasca cota de piata este LG, compania coreeana reusind sa adauge inca 0.4% la cota sa de piata din SUA.

The company saw a 1.8 percent increase in market share this time around, going from 41.3 percent in January to 43.1 percent in April. Of the top 5, LG is the only other manufacturer to see an increase, rising from 8 percent to 8.4 percent. Samsung, Motorola, and HTC all three saw a decline in market share. Samsung, still ranked number two, fell from 29.3 percent to 28.6 percent.

In ceea ce priveste sistemele de operare, cota de piata a Android a scazut cu 1.1% in timp ce cota de piata a iOS a crescut cu 1.8%, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere ca majoritatea producatorilor de terminale Android au fost in scadere. practic SUA pare sa nu fie chiar atat de interesata de smartphone-urile Android in aceasta perioada a anului, desi unele foarte interesante au fost lansate.

De cativa ani incoace Apple este lider incontestabil a pietei smartphone-urilor din SUA si dupa cum se prezinta situatia, inca nu exista vreo companie care sa ii poata fura “coroana”, cel putin pe plan local.