iOS 8.3 jailbreak a fost demonstrat + detalii despre lansare pentru iOS 8.4 si iOS 9

ios 8.3 jailbreak demonstratiOS 8.3 jailbreak a fost demonstrat de catre echipa de hackeri chinezi PanguTeam in cadrul unei conferinte de securitate ce a avut loc in China in cursul zilelor trecute. Echipa a fost co-organizator al conferintei numite 2015 Mobile Security Conference (MOSEC), acolo cei prezenti avand ocazia de a vedea pentru prima oara solutia lor de iOS 8.3 jailbreak, aceasta urmand a fi lansata oficial abia dupa ce iOS 8.4 va fi disponibil pentru utilizatori.

V-am spus ieri ca iOS 8.4 va fi lansat la sfarsitul lunii iunie deoarece Apple nu a reusit sa finalizeze procesul de dezvoltare al acestei versiuni a sistemului de operare, asa ca vom avea de asteptat cateva saptamani bune. Desi PanguTeam asteapta lansarea iOS 8.4, ei intentioneaza sa isi ofere solutia de iOS 8.3 jailbreak atunci, urmand ca o posibila compatibilitate cu iOS 8.4 sa fie oferita dupa aceea.

Din moment ce hackerii chinezi au deja o solutie de iOS 8.3 jailbreak, imi vine greu sa cred ca ea nu este compatibila si cu iOS 8.4, asa ca probabil nu va dura foarte mult pana cand vor oferi si compatibilitatea, daca ea nu va fi disponibila din start. Nu se stie cat timp va trece din momentul in care iOS 8.4 va fi lansat si solutia de iOS 8.3 jailbreak va fi disponibila, insa probabil vorbim doar despre cateva zile.

ios 8.3 jailbreak demonstrat 1

In contrast cu echipa PanguTeam, cei de la TaiG au anuntat ca pregatesc o solutie de iOS 9 jailbreak pentru utilizatori, aceasta urmand a fi lansata in toamna, dupa ce iOS 9 va fi oficial disponibil pentru noi. Detalii cu privire la ea nu au fost oferite inca, dupa cum era si normal, insa daca hackerii chinezi promit o solutie de jailbreak inca de pe acum, puteti fi siguri ca ea va exista in toamna, cand noi vom avea nevoie de ea.

V-am vorbit saptamanile trecute despre iOS 9 Rootless, un sistem care pare sa fi fost gandit pentru a impiedica dezvoltarea solutiilor de jailbreak, insa hackerii care le produc nu par sa fie catusi de putin ingrijorati de masurile de securitate impuse de catre Apple. Concluzionand, iOS 8.3 jailbreak urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lunii iunie, urmand ca iOS 8.4 jailbreak sa apara la scurt timp dupa aceea, in timp ce iOS 9 jailbreak va fi lansat in toamna.