Apple Music a fost lansat de Apple

Apple MusicApple Music este noul serviciu de streaming audio conceput de catre compania Apple, el fiind prezentat in cursul acestei zile de catre cei din Cupertino in cadrul WWDC 2015. Apple Music reprezinta o combinatie intre Beats Music si un software creat special de catre compania Apple, astfel ca vorbim despre o imbunatatire a sistemului celor de la Beats, cu extinderea ofertei de artisti disponibili.

Apple Music va fi disponibil prin intermediul aplicatiei Muzica dezvoltata special pentru iOS 8.4, ea fiind disponibila nativ in sistemul de operare iOS sub denumirea Music, Muzica.

Toata muzica disponibila in Apple Music a fost aleasa de catre trei DJ principali, acestia concepand playlist-urile pe care utilizatorii le pot alege pentru a le asculta direct din nou aplicatie a celor de la Apple.

Zane Lowe, unul dintre cei mai cunoscuti DJ din lume, a fost angajat de catre compania Apple de la Radio One BBC pentru a crea playlist-uri, compania Apple angajand alti doi DJ renumiti international pentru administrarea sistemului.

Apple Music este prezentat ca un post radio care functioneaza non stop pentru utilizatori, toate piesele fiind alese de catre DJ, niciuna nefiind aleasa de catre un software in mod automat pentru prezentare catre utilizatori.

Separat de ascultarea muzicii prin Apple Music, compania Apple intentioneaza sa le permita utilizatorilor sa se interconecteze mult mai usor cu vedetele favorite direct de pe propriile iDevice-uri.

Beats Connect este denumirea sistemului care faciliteaza interconectarea dintre fani si vedete, insa nu vorbim despre o retea sociala, precum Ping, care s-a dovedit a fi nimic mai mult decat un esec.

Va spuneam ca Apple Music va fi disponibil prin intermediul aplicatiei Muzica a iOS 8.4, compania Apple creand un ecran special numit For You, Pentru Tine, in care afiseaza recomandari de muzica si informatii despre artisti.

Acest sistem afiseaza si playlist-uri ale artistilor vostri favoriti, toate recomandarile fiind facute de catre angajati ai companiei Apple si nu de catre un software special.

New este o alta sectiune disponibila in aplicatia Muzica, Music, in aceasta afisand cele mai recente melodii importante, totul direct de la oameni si nu de la software.

Aplicatia Muzica are acum si un nou miniplayer care este afisat in toata interfata sa pentru a ne permite sa controlam mult mai usor muzica, indiferent in ce meniu ne-am afla.

Apple Music aplicatie Muzica 1

Separat aplicatia Muzica face mult mai usoara descoperirea de creatii ale artistilor nostri favoriti, apasarea numelui unui artist afisand toate melodiile acestuia, inclusiv cele mai ascultate si cele mai noi.

In Playlist-uri putem crea liste noi intr-un mod complet diferit, avand optiunea de a folosi propriile imagini pentru coperta albumului, astfel ca putem personaliza totul dupa cum dorim.

Apple Music aplicatie Muzica

Aplicatia Muzica are acum si o interfata noua prin care putem ajuta sistemul sa afle mai multe informatii despre ceea ce ne place in ideea de a ne oferi recomandari mai bune pentru muzica ascultata.

Separat de melodii, Apple Music ne ofera si posibilitatea de a vizualiza zeci de mii de clipuri video HD pentru melodiile artistilor populari, astfel ca nu va mai trebui sa le cautati pe YouTube, de exemplu.

Apple Music va fi disponibil inclusiv pentru terminalele Android prin intermediul unei aplicatii dedicate, aceasta fiind prima oara cand compania Apple ofera o asemenea aplicatie pentru o platforma competitoare.

Separat, Siri este acum capabil sa ruleze un top al melodiilor din Apple Music prin simpla rulare a unei comenzi direct din interfata iDevice-urilor noastre.

Mai mult decat atat, Siri este acum capabil sa ruleze muzica in functie de numele artistului, sa ruleze muzica dintr-un anumit gen muzical si multe, multe altele.

Beats One

Beats One

Beats One este un radio virtual in care il vom regasi pe celebrul DJ Zane Lowe, acesta urmand a avea propria emisiune in sistemul Apple Music al celor de la Apple.

Partea interesanta a Beats One este ca noul radio virtual creat de catre compania Apple va avea emisiuni radio reale in care Zane Lowe va discuta cu diversi artisti despre muzica acestora, ruland inclusiv playlist-uri de muzica.

Beats One va fi bazat in New York, Londra si Los Angeles, avand emisiuni non stop.

Connect

Connect aplicatie Muzica

Connect este componenta sociala a Apple Music, acolo utilizatorii putand vedea tot ceea ce fac vedetele lor preferate in viata de zi cu zi, poze si clipuri video fiind publicate de catre acestia zilnic.

Apple a creat o mica retea de socializare pentru a le permite utilizatorilor sa intre in viata artistilor favoriti, sa descopere tot ceea ce fac acestia zilnic, dar mult mai mult decat atat.

Apple Music va fi disponibil in iOS 8.4 prin aplicatia Muzica a sistemului de operare si prin noi versiuni ale iTunes pentru Windows sau OS X, aplicatia pentru Android urmand a fi disponibila in toamna.

Apple Music va fi lansat in data de 30 iunie in 100 de tari de pe glob, va fi disponibil gratuit timp de trei luni de zile, dupa care va costa 10 dolari, sau echivalentul in euro ori moneda locala, pe luna pentru utilizatorii simpli, ori 14.99 dolari pentru familii.