watchOS 2.0 – Photo Face-uri, Complications, Time-Lapse-uri si multe altele pe Apple Watch

watchOS 2.0watchOS 2.0 este noua versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch, compania Apple pregatind-o pentru lansare si instalare in toate Apple Watch-urile vandute pentru utilizatori in lumea intreaga. Prima noutate importanta se numeste Photo Face, aceasta permitandu-le utilizatorilor sa isi seteze wallpaper-uri, imagini de fundal proprii pe ecranul ceasului, lucru imposibil de facut in trecut.

Mai mult, acum putem seta imagini de fundal pentru albume si putem seta un time-lapse ca si fata pentru ceas, el fiind rulat automat atunci cand ne uitam la ceas la ridicarea de la mana.

Time-lapse-urile pot fi sincronizate timp de 24 de ore pentru multiple locatii de pe glob, astfel ca putem inregistra multiple imagini din multiple locatii de pe glob.

Separat dezvoltatorii pot crea acum asa-numitele Complications, acestea fiind practic fete complexe care preiau informatii multiple din una sau mai multe aplicatii pentru afisare pe Apple Watch.

Cu ajutorul acestor Complications putem afisa informatii despre zbouri, distanta catre anumite locatii, remider-uri, informatii din calendar, nivelul de incarcare al unei masini, scoruri pentru evenimente sportive si multe altele.

Time Travel este o noua functie a Apple Watch, aceasta permitand vizualizarea de evenimente care urmeaza sa aiba loc la perioade mai lungi de timp fata de cea la care ne aflam acum.

Pentru cei care isi incarca ceasul langa pat, Apple a creat un Night Stand Mode, acesta permitand plasarea ceasului intr-o parte pe masa pentru a afisa informatii despre ora, alarma si data.

Adaugarea de prieteni este acum mult mai usoara folosind ecranul tactil, Apple Watch afisand un meniu numit Friends care ne permite sa adaugam prieteni, sau sa desenam rapid o imagine care poate fi partajata catre ei.

Aplicatia Mail permite raspunderea rapida la mesaje, marcarea ca fiind citite sau necitite, ori stergerea, totul facandu-se cat se poate de repede direct de pe ecranul ceasului inteligent.

Daca avem apeluri telefonice, atunci trebuia sa avem si FaceTime Audio pentru apeluri telefonice prin VoIP, acum utilizatorii putandu-le efectua pentru a purta conversatii cu oricine doresc.

Aplicatiile pentru fitness vor rula nativ pe Apple Watch si vor afisa obiectivele intr-o interfata noua pentru a ne ajuta sa le indeplinim mult mai repede, Siri putandu-le deasemenea porni la nevoie.

Pentru cei care fac exercitii fizice constant, compania Apple include acum si achievment-uri, precum medaliile oferite la diverse olimpiade organizate de-a lungul timpului.

Daca folositi aplicatia Apple Maps, atunci Apple Watch va afisa acum directionare pentru Transit, sau rutele de transport in comun, astfel ca veti ajunge mai repede acolo unde doriti. Siri este interconectat la acest sistem si va oferi informatii la nevoie.

Siri poate deaseseenea sa controleze sistemul HomeKit direct din Apple Watch.

Daca nu aveti glance-uri instalate pentru anumite aplicatii, Siri va poate afisa pe ceas informatii din aplicatiile care ar trebui sa le afiseze, totul cu o simpla comanda.

Dezvoltatorii de aplicatii vor putea accesa direct accelerometrul pentur aplicatii, astfel ca vor putea afisa interfata acestora in diverse orientari atunci cand este nevoie.

Mai mult decat atat, dezvoltatorii vor putea accesa sistemul taptic engine pentru a permite controlarea unei multitudini de functii prin simple apasari ale ecranului.

Nici coroana Digitala nu este scapata de dezvoltatori, aceasta putand fi accesata pentru a controla diverse elemente din interfata de utilizator prin simple rotiri.

watchOS va fi lansat in toamna pentru utilizatori, insa pentru dezvoltatori va fi disponibil incepand de astazi, in versiune beta.