Apple Watch Activation Lock in watchOS 2.0 impiedica furtul ceasurilor

Apple Watch Activation Lock watchOS 2.0Apple Watch Activation Lock in watchOS 2.0 impiedica furtul ceasurilor inteligente ale companiei Apple si asta deoarece sistemul le va proteja exact precum se intampla in cazul iPhone sau iPad. Mai exact, un hot care fura un Apple Watch nu va mai putea face restore sau sterge toate datele fara ca mai intai sa introduca parola Apple ID-ului cu care acel Apple Watch a fost conectat la serviciul Find My iPhone al proprietarului.

Apple a fost criticata pentru faptul ca nu a oferi o asemenea functionalitate pentru Apple Watch de la bun inceput, insa watchOS 2.0 va aduce Activation Lock pentru a proteja utilizatorii. In momentul de fata oricine fura un Apple Watch poate sterge datele sau face restore fara probleme, insa incepand din toamna acest lucru va fi imposibil de realizat pe ceasurile care au Activation Lock activat.

Protect your watch with Activation Lock. watchOS 2 includes Activation Lock, a new security feature. Activating your watch requires your iCloud Apple ID and password, so in the event that your Apple Watch is lost or stolen, your information remains safe.

Activation Lock a fost laudat de catre autoritatile din SUA pentru faptul ca redus dramatic furturile de iPhone sau iPad, iar pentru Apple Watch va face exact acelasi lucru din momentul activarii pe produsele Apple. Din pacate acest lucru se va intampla abia in toamna, astfel ca pana atunci va trebui doar sa asteptam.