Apple si-a dublat vanzarile in America de Sud

Apple vanzari America de Sud

Apple si-a dublat vanzarile de iPhone-uri in America de Sud in primele trei luni ale anului 2015 fata de aceeasi perioada a anului trecut reusind sa depaseasca pentru prima oara Motorola sau Alcatel in regiune.

In tabelul de mai sus puteti vedea ce a reusit sa faca Apple in America de Sud, compania americana ajungand la o cota de piata de 10.1%, cu 4.7% mai mare decat in Q1 2014, fiind aproape de a depasi compania LG in vanzari.

Cresterea celor de la Apple a fost posibila pe fondul unei scaderi a cotelor de piata inregistrate de catre Samsung – 8.9%, LG – 3.1% sau Motorola – 0.5%, de acelasi lucru beneficiind si o multitudine de producatori mai putin cunoscuti.

Printre acestia se numara companii importante precum SOny sau HTC, ele nereusind sa inregistreze vanzari mai mari de 7% in America de Sud in Q1 2015, probabil din cauza interesului mult mai mare pentru smartphone-uri ieftine, exceptie facand Apple.

Apple reached 3rd place, for the first time, in the LATAM smartphone market. It had at least one or two models in the top ten bestselling models across all the key markets. Apple achieved 135% YoY growth in volume and 165% growth in value in Q1 2015.

iPhone-urile companiei Apple au, in anumite tari, preturi de depasesc 1000 de dolari pentru modelele de baza, Brazilia fiind cel mai clar exemplu in acest sens, insa aceasta nu este singura tara in care utilizatorii trebuie sa plateasca preturi exagerate.

Apple a rezolvat partial problema preturilor terminalelor iPhone cu ajutorul Foxconn care a construit o fabrica pe plan local, insa doar terminalele vechi beneficiaza de preturi mai bune in Brazilia, in timp ce modelele mai noi raman in continuare foarte scumpe.

Pentru Apple vorbim despre o realizare majora intr-o regiune de pe glob in care salariile sunt foarte mici si puterea de cumparare este la fel de mica, dar ramane de vazut daca va reusi sa isi sustina cresterea in viitor.