Apple si infractorii printre angajati

Apple infractori angajatiApple si-a tratat angajatii precum infractori de rand, sau cel putin asta au sustinut acestia intr-un proces intentat companiei Apple si pierdut in cursul acestui an, o instanta americana refuzand sa le acorde castig de cauza, in ciuda tratamentelor Apple.

Angajatii din Apple Store-urile Apple sustin ca agentii de securitate angajati de catre companie au fost instruiti sa le verifice toate gentile inainte de a parasi incinta unui magazin pentru a verifica daca in acestea se afla sau nu produse furate din Apple Store.

Aceste verificari dureaza pana la 30 de minute in anumite cazuri, din cauza numarului mare de angajati dintr-un Apple Store, iar personalul sustine ca este umilit deoarece uneori verificarile se fac in fata clientilor prezenti in magazinele Apple.

Angajatii au cerut companiei Apple sa fie platiti suplimentar pentru timpul pierdut in cazul acestor verificar, ea a refuzat si o instanta i-a dat castig de cauza, insa asta nu scuteste compania Apple de o umilinta publica, mai ales ca Tim Cook stia despre problema.

In the 2012 email to Cook, with a subject line “Fearless Feedback from Apple Retail Specialist,” the employee said Apple’s policy implies the company does not trust its workers. “These procedures are often performed in front of gawking customers,” the employee wrote, adding that workers deserve to be treated with the same respect that Apple shows customers.

In documente judiciare publicate astazi este demonstrat faptul ca Tim Cook i-a intrebat pe managerii Apple in legatura cu aceasta problema, insa nimeni nu stie deocamdata ce raspuns a primit el, insa este clar ca i-a fost adus la cunostinta acest lucru.

Lui Tim Cool i-a fost pus in vedere faptul ca Apple nu le acorda propriilor angajati prezumtia de nevinovatie cand vine vorba de angajarea in magazine si ca ii verifica precum infractori de rand atunci cand acestia isi termina ziua de lucru.

Email-ul i-a fost trimis lui Tim Cook in 2012, procesul a fost initiat in 2013 si pana acum se pare ca problema nu a fost rezolvata, deci toata “batalia” lui Tim Cook pentru egalitate la locul de munca se aplica doar pentru anumite tipuri de persoane.

2 COMENTARII

  1. Înseamnă ca atunci când mergi la un meci pe stadion, ești tratat ca un infractor la intrare, deoarece esti verificat de catre organele abilitate.

  2. Suna cinic, dar fiind vorba in fapt despre bani, atitudinea asta cred ca se bazeaza pe o analiza a riscurilor. Cum (probabil) a rezultat un risc foarte mare de furt, asta e!
    Si atentie! Asta nu se intampla in Romanica…!