Merita instalat iOS 9 ?

iOS 9 merita instalatiOS 9 este disponibil din cursul zilei de luni pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile dezvoltatorilor, insa orice persoana interesata poate instala iOS 9 in momentul de fata pentru a se chinui cu el il testa.

V-am vorbit deja in doua articole in legatura cu parerea mea despre iOS 9 si autonomia bateriei iOS 9, iar daca acele articole nu v-au convins ca de faptul ca trebuie sa evitati deocamdata sa faceti upgrade la aceasta versiune a sistemului de operare, atunci poate cele urmatoare o vor face.

iOS 9 are performante mai proaste decat iOS 8.3 pe toate terminalele pe care s-au facut teste, iar in functie de cate aplicatii aveti deschise in background, ce website-uri vizitati sau cate lucruri face simultan, terminalele se pot bloca, sau reporni.

Aplicatiile, fie ele native sau terte, au probleme majore de functionare, unele dintre ele netrimitand notficari pentru mesaje, altele avand performante extrem de proaste cu functii care nu pot fi utilizate, sau utilizate doar intr-o anumita masura.

Merita instalat iOS 9 ?

Mai mult decat atat, nu puteti primi in mod corect fisiere prin iOS 9 AirDrop, Touch ID are momente cand raspunde foarte greu la comenzi sau nu raspunde deloc, iar interfata are anumite elemente lipsa in diverse meniuri ale aplicatiilor native.

Terminalele se incalzesc extrem de tare in momentele in care navigati pe internet, faceti poze sau folositi aplicatii de navigatie, iar asta deoarece ele ruleaza si diverse servicii de diagnosticare in background care necesita foarte multe resurse.

Combinand toate acestea cu un consum exagerat de mare al bateriei, va spun ca iOS 9 nu merita instalat in versiunea beta actuala si asta deoarece el strica experienta de utilizare a unui terminal iPhone, deci faceti instalarea pe terminale secundare.

Daca ati facut greseala de a instala iOS 9 si nu mai sunteti multumiti de decizie, atunci v-am spus deja cum puteti face iOS 9 downgrade la iOS 8.3 pentru terminalele voastre, cu mentiunea ca nu veti putea folosi un backup facut in iOS 9 si nici notitele daca ati facut upgrade aplicatiei.

9 COMENTARII

  1. Problema este cum sterg backup ul din icloud la ios 9 beta, am trecut pe 8.3 si nu pot sa sterg backup ul, am pus din nou ios 9 si tot nu merge sters.. Aveti sfaturi?

  2. nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  3. Imposibil de sters backupul, acest backup nu poate fi sters momentan. Asta se intampla pe ambele versiuni de ios (8.3 si 9beta). Cred ca raman cu el pana la lansarea ios 9 in toamna. Nu merge sters nici de pe Yoseminte..

  4. iOS 9 este cea mai proasta versiune de pana acum. O grămada de buguri si pe lângă asta bateria e praf, mi-a scăzut 60% intr-o noapte