iOS 9 permite inregistrarea a tot ceea ce faci pe ecran folosind ReplayKit

iOS 9 inregistrare ecran replaykitiOS 9 permite inregistrarea a tot ceea ce faci pe ecran folosind ReplayKit, compania Apple explicand in cursul acestei zile pentru dezvoltatorii de aplicatii modalitatile prin care nou API poate fi utilizat pentru a oferi aceasta functionalitate.

Practic aplicatiile pentru iOS 9 le vor da utilizatorilor posibilitatea de a inregistra tot ceea ce fac pe ecran, fie ca se joaca sau folosesc diverse aplicatii, inregistrarile fiind salvate in libraria foto/video a terminalelor de unde pot fi eventual partajate.

In imaginea de mai sus aveti prezentata o demonstratie a modului in care functioneaza iOS 9 ReplayKit pentru inregistrarea ecranelor, utilizatorii avand si posibilitatea de a inregistra doar continut audio produs de catre aplicatiile sau jocurile folosite.

Folosind API-urile iOS 9 ReplayKit dezvoltatorii vor putea afisa o alerta pentru inregistrarea ecranului si a sunetelor reproduse de catre aplicatie, insa in acelasi timp inregistrarea va putea fi facuta automat in anumite module.

Compania Apple a gandit iOS 9 ReplayKit intr-un asemenea mod incat in momentul pornirii inregistrarii ecranelor toate notificarile sunt automat oprite pentru a impiedica “stricarea” unei inregistrari bune cu mesaje personale primite de la diverse persoane.

Pana acum doar cei care aveau jailbreak facut si un tweak precum ScreenRecorder instalat puteau face aceasta procedura, insa in mod similar si cei care foloseau un Mac puteau inregistra tot ceea ce se intampla pe ecranul propriului terminal.

Diverse companii au implementat SDK-uri speciale in aplicatii pentru a facilita inregistrarea ecranelor in timpul jocurilor, astfel ca acum compania Apple ofera o solutie mult mai simpla prin iOS 9 ReplayKit pentru inregistrarea ecranelor.

Servicii precum Twitch au facut gaming-ul mult mai interesant prin oferirea solutiilor de streaming pentru sesiuni de joc de pe terminale mobile sau PC-uri, asa ca va fi interesant de vazut ce ne va oferi acest iOS 9 ReplayKit pentru terminal.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua functionalitate oferita de catre compania Apple ?