watchOS downgrade genereaza batai de cap pentru utilizatori, bani pentru Apple

WatchOS problemewatchOS este sistemul de operare dezvoltat de catre compania Apple special pentru Apple Watch, el fiind actualizat deja o data de catre cei din Cupertino, asta in timp ce watchOS 2.0 urmeaza sa fie lansat in toamna.

In watchOS 1.0.1 compania Apple a modificat modul de functionare al senzorul care monitorizeaza bataile inimii pe Apple Watch, iar multe persoane au fost nemultumite de aceasta schimbare, astfel ca au incercat sa faca downgrade la versiunea anterioara a watchOS.

Pentru ca Apple Watch nu are un DFU Mode, multi utilizatori au ramas cu ceasurile blocate fara posibilitatea de a le face restore, astfel ca au decis sa viziteze Apple Store-uri pentru a-si rezolva problemele, insa compania Apple le-a cerut bani pentru a-i ajuta.

In mod normal iDevice/Mac-urile care se afla intr-o asemenea situatie beneficiaza de o rezolvare gratuita a problemei deoarece un restore poate fi efectuat pe loc de catre un angajat al Apple, insa in cazul Apple Watch lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Reinstalarea watchOS intr-un Apple Watch care a fost blocat intr-un mod de recuperare necesita cel mai probabil un software special pe care Apple il are, astfel ca de aici vin si costurile necesare trimiterii ceasurilor la service-urile Apple pentru reinstalarea sistemului de operare.

WatchOS probleme 1

Angajatii Apple din Apple Store ar fi fost instruiti sa trimita toate Apple Watch-urile cu probleme catre centrele de reparatii si in majoritatea cazurilor sa perceapa taxe de reparatie in afara garantiei, asa ca unii utilizatori s-au dovedit a fi ghinionisti.

Exact precum in cazul iDevice/Mac-urilor, Apple nu permite downgrade-ul watchOS din ceasurile sale si nici nu o va face.