ASUS ar putea cumpara HTC

Johnny ShihASUS ar putea cumpara HTC, informatia fiind oferita chiar de catre presedintele consiliului de administratie al companiei ASUS in cadrul unei conferinte organizate pentru actionarii ASUS.

Johnny Shih a declarat pentru investitori faptul ca nu este exclusa o posibila oferta facuta celor de la HTC pentru achizitie, iar asta avand in vedere faptul ca pretul actiunilor companiei taiwaneze au atins una dintre cele mai mici valori din istoria sa.

Ambele companii au sediul in Taiwan, astfel ca vorbim despre o achizitie cu un impact major pe plan local, cei de la ASUS urmand a beneficia serios de pe urma brand-ului cosntruit de catre HTC, smartphone-urile sale fiind apreciate in lumea intreaga.

Desi presedintele consiliului de adminsitratie a declarat ca ASUS ia in calcul cumpararea HTC, CFO-ul ASUS a facut o declaratie complet opusa, spunand ca in general ASUS s-a axat pe crestere organica, iar o achizitie are sanse mici de infaptuire.

Taiwan’s Asustek Computer Inc said on Friday it has not ruled out the possibility of acquiring struggling smartphone maker HTC Corp. Chairman Johnny Shih of Asustek, one of the world’s biggest makers of laptop personal computers and smartphones, made the comment in response to questions raised at its annual general meeting, Chief Financial Officer David Chang told Reuters.

In momentul de fata capitalizarea bursiere a companiei HTC este usor mai mare de 2 miliarde de dolari, asta desi acum 4 ani de zile ea atingea cifra de 33.8 miliarde de dolari, asa ca daca HTC ia in calcul o achizitie, acest moment ar fi unul extrem de potrivit.

ASUS este unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri de pe planeta, insa nu a avut succes chiar atat de mare pe piata tabletelor sau a smartphone-urilor, iar achizitionarea HTC i-ar oferi posibilitatea de a beneficia de pe urma reputatiei HTC, dar si de pe urma tehnilogiilor sale.