iOS 9 si problema apelurilor telefonice

Iconita aplicatie PhoneiOS 9 are o mica problema a apelurilor telefonice si avand in vedere ca sistemul de operare este disponibil in versiune beta, este normal ca asemenea lucruri sa e intample.

Daca ati instalat iOS 9 pe iPhone, atunci exista o sansa mai mare sau mai mica sa fi sesizat faptul ca ati inceput sa pierdeti din ce in ce mai multe apeluri telefonice zilnic, terminalele parand sa nu sune in momentul in care primiti un apel telefonic.

In cazul meu am sesizat ca iOS 9 nu ruleaza soneria in cazurile in care primesc apeluri telefonice de la numerele de telefon pe care nu le am trecute in agenda telefonica, apelurile telefonice de la contacte fiind inregistrate fara probleme.

Apelurile pierdute apar normal in ecranul de blocare si in aplicatia Phone, Telefon, astfel ca vorbim despre o pura problema in a actiona soneria si a aprinde ecranul atunci cand apelul este efectiv primit de catre terminal.

Separat de aceasta problema, iOS 9 nu o rezolva nici pe cea privind lag-ul la apeluri, astfel ca daca sperati sa scapati de ea in noua versiune a sistemului de operare, va spun acum ca in versiunea beta 1 ea inca exista.

Probleme cu apelurile telefonice in versiuni beta ale iOS au existat si in trecut si probabil vor exista in viitor, insa este bine sa stiti ca iOS 9 nu este ferit de ele, asaca daca vorbiti mult la telefon zilnic, atunci poate ar fi bine sa faceti instalarea deocamdata.

Compania Apple mentioneaza posibila existenta a acestei probleme in documentatia privitoare la versiunile beta ale sistemului de operare iOS, astfel ca dezvoltatorii stiu la ce sa se astepte atunci cand instaleaza un beta build pentru testare.

Acestea fiind spuse, v-am spus aseara ca iOS 9 nu merita instalat si aceasta este una dintre problemele majore pe care sistemul de operare le are si care nu pot fi rezolvate in vreun fel sau altul.

12 COMENTARII

  1. Off-topic : Zaone spune-mi te rog dacă pe IPad Air îți mai apare Personal Hotspot ? Nu știu dacă si pe 6 am avut aceeași problema pentru ca am făcut restore la 8.3

  2. Este inadmisibil ca ultimul sistem de operare fie el si in stadiul beta sa aibă astfel de probleme … Funcția de apelare fiind principala si cea mai folosită funcție in orice telefon consider ca ar trebui sa funcționeze perfect pe orice terminal in 2015 .

  3. :)) …beta este pt. cei care fac aplicatii,oamenii inteligenti,nu pt noi,care ne plangem ca punem un beta,si pe urma ca are bug’uri…e si normal

  4. @nine bv 🙂 astia comenteaza de beta ca e nush cum. poate cineva ar trebui sa le spuna ca beta nu e pentru folosirea de zi cu zi ci doar pentru testare de catre dezvoltatorii de aplicatii.

    intelegi @burlacu? :)) oamenii ca tine au degeaba telefon inteligent :))

  5. Salutare, chiar daca e putin pe langa subiect va adresez si eu urmatoarea intrebare.
    De ce cand vorbesc la telefon (folosesc iphone 5s) dupa ce am facut update la ios 8.3 cand vorbesc la telefon, iar in timpul convorbirii telefonice imi sare de pe 3g pe 2g nu mai ma aud cu persoana respectiva ??? operatorul mobil fiind telekom