Iata cele mai inovatoare companii ale anului 2015

cele mai inovatoare companii 2014Cele mai inovatoare companii ale anului 2015 au fost anuntate intr-un top realizat de catre o agentie americana specializata pe monitorizarea brevetelor de inventie inregistrate pentru acestea in SUA.

Conform acestui top, IBM se afla pe prima pozitie in acest top cu 3059 de brevete de inventie inregistrate doar in cursul anului 2015, Samsung urmand-o indeaproape cu 3052 de brevete de inventie, diferenta dintre ele fiind extrem de mica, semn ca investitiile in cercetare si dezvoltare sunt extrem de importante pentru cele doua companii.

In urma lor regasim pe locul al treilea regasim compania Canon cu 1782 de brevete de inventie inregistrate, deci putin peste jumatate fata de Samsung, iar pe pozitia a treia avem LG cu 1484 de brevete de inventie inregistrate, Google fiind plasata pe pozitia a 5-a cu 1083 de brevete de inventie inregistrate in primele luni ale anului 2015.

Desi compania Apple se prezinta ca fiind axata pe investirea in cercetare si dezvoltare, cei din Cupertino au inregistrat numai 780 de brevete de inventie in cursul anului 2015, un sfert din totalul celor de la IBM sau Samsung, iar acest lucru spune foarte multe.

Practic Apple nu investeste mai mult decat Samsung sau IBM in cercetare si dezvoltare, iar diferenta enorma intre numarul de brevete inregistrate pentru companii este normala, pe masura investitiilor facute de catre fiecare in parte in dezvoltarea de tehnologii noi.

Studiul are la baza brevetele de inventie inregistrate in perioada ianuarie – mai 2015 in SUA.