iOS 9 permite trimiterea de atasamente email mari prin iCloud Mail Drop

iCloud Mail DropiOS 9 aduce pentru utilizatorii din lumea intreaga o functie noua numita iCloud Mail Drop, prin aceasta oricine avand optiunea de a trimite email-uri cu atasamente mari folosind infrastructura iCloud si un serviciu normal de email.

In imaginea din stanga puteti vedea exact ce presupune aceasta functionalitate, compania Apple analizand atasamentele email-urilor trimise de catre utilizatori si oferind optiunea de a utiliza iCloud Mail Drop pentru partajarea fisierelor catre diverse persoane.

Acest sistem este actionat automat doar in momentul in care un numar foarte mare fisiere este pregatit pentru a fi trimis prin aplicatia Mail catre diverse persoane, marimea totala trebuind sa fie de peste cateva sute de MB pentru a genera afisarea mesajului.

Teoretic prin iCloud Mail Drop compania Apple permite partajarea de atasamente de pana la 5 GB prin intermediul unui email, fisierele fiind salvate in iCloud timp de 30 de zile pentru a fi descarcate oricand de catre persoana care primeste mesajul, dar nu doar de catre ea.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, iCloud Mail Drop a fost implementat de catre compania Apple in OS X de ceva vreme, deci vorbim doar despre un port al sistemului pentru iDevice-uri si nu de o functie complet noua pentru linia de produse ale companiei Apple.

Ideea din spatele Mail Drop este foarte buna deoarece ea permite stocare fisierelor intr-o infrastructura din care pot fi descarcate extrem de rapid de catre utilizatorii din lumea intreaga, asa ca daca veti avea optiunea de a partaja fisiere in acest mod, ar fi bine sa o acceptati.