OS X El Capitan iti fac Mac-ul mai rapid cu suport TRIM pentru SSD

OS X El Capitan TRIM SSDOS X El Capitan are activat nativ suport TRIM pentru SSD-urile folosite de catre compania Apple in configuratiile standard ale Mac-urilor vandute prin intermediul magazinelor sale, insa are suport nativ si pentru activare TRIM pe SSD-urile terte.

In imaginea alaturata aveti dovada faptului ca suportul TRIM pentru SSD-uri terte exista in OS X El Capitan in momentul de fata, compania Apple permitandu-le utilizatorilor sa conecteze un mediu de stocare extern si sa beneficieze de viteze mari pentru transferul de date.

Functia TRIM este gandita pentru a reloca fisierele sterse din SSD-uri si a aloca spatiul liber pentru noile fisiere create sau copiate de catre utilizatori, iar separat de OS X El Capitan se pare ca si in OS X 10.10.4 ar putea fi disponibila aceasta functie.

Testand noul sistem rootless al OS X El Capitan, un utilizator a descoperit un tool numit Trimforce, acesta fortand activarea functiei TRIM pe SSD-urile terte chiar daca acestea nu au fost valitate pentru a asigura integritatea datelor in timpul folosirii sale.

By using this tool to enable TRIM, you agree that Apple is not liable for any consequences that may result, including but not limited to data loss or corruption.

Pentru ca functia forteaza SSD-urile sa functioneze, in anumite cazuri, in baza unui sistem pe care s-ar putea sa nu il suporte, compania Apple le cere utilizatorilor sa aprobe un mesaj de alerta prin care acestia devin singuri raspunzatori de eventualele pierderi de date.

 

Desi Apple a blocat partial anul trecut o aplicatie care activa functia TRIM pe Mac-uri, acum pare sa fie deschisa sa o ofere la nivel global, iar schimbarea le-ar putea oferi utilizatorilor de a isi creste exponential viteze de utilizare ale Mac-urilor.

1 COMENTARIU