Code Like a Girl – povestea emotionata a 5 tinere parincipante la WWDC 2015 (Video)

Tim Cook fete WWDC 2015WWDC 2015 a adus o premiera pentru compania Apple, primele femei manager din cadrul celor din Cupertino avand pentru prima oara ocazia de a aparea pe scena conferintei pentru a vorbi despre noutatile prezentate in iOS 9 sau OS X El Capitan.

Desi toata atentia a fost indreptata catre ele inaintea conferintei multumita unui anunt facut de catre Tim Cook cu privire la prezenta lor, in audienta 5 tinere din diverse zone de pe glob au avut norocul de a castiga o bursa WWDC 2015.

In clipul video de mai jos veti vedea povestea celor 5 tinere care au convins compania Apple sa le ofere acces gratuit la WWDC 2015, cea mai tanara dintre ele avand varsta de doar 12 ani, Tim Cook mentionand-o in cursul zilei de luni.

Mai mult decat atat, CEO-ul Apple a discutat cu fetele inaintea conferintei de luni si si-a facut cateva selfie-uri, el punand foarte mare accent pe tinerii dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS, acestia fiind practic viitorul companiei americane.

Ca sa fiu complet sincer, povestea este, in sine, una inspirationala pentru femeile din lumea intreaga, una dintre tinere incurajandu-le pe acestea sa dezvolte aplicatii si sa se implice in aceasta lume, chiar daca ea este dominata deocamdata de barbati.