Apple a dorit sa investeasca in Romania, a anulat proiectul din cauza infrastructurii

Apple investitie romaniaApple a dorit sa investeasca in Romania o suma importanta de bani in perioada 2008 – 2009, Brasov fiind orasul ales de catre americani, insa proiectul a fost anulat dupa o vizita nu foarte placuta a unui vicepresedinte al celor din Cupertino.

Conform unui dezvoltator imobiliar din Brasov, Silviu Savin, vicepresedintele Apple a parcurs distanta de putin sub 200 de KM dintre Brasov si Bucuresti in aproximativ 7 ore, experienta neplacuta motivandu-l sa recomande evitarea Romaniei pentru investitie.

Apple ar fi urmat sa faca investitia printr-o firma partenera si aceasta ar fi presupus dezvoltarea unui centru de suport si back-office in tara noastra, insa din pacate guvernul Romaniei a avut grija timp de atatia si atatia ani ca multe companii sa ne evite.

Calatoria de 7 ore dintre Brasov si Bucuresti a fost posibila si din cauza unui accident ce avusese loc in Campina, insa in acea perioada distanta dintre cele doua orase era parcursa mult mai greu din cauza lipsei unei centuri ocolitoare a orasului Ploiesti si nu doar atat.

Apple vroia sa vină în 2008-2009 la Braşo, şi au fost opriţi de infrastructura Bucureşti-Braşov. Un vicepreşedinte al companiei a vrut să vină la Braşov, în perioada în care se lucra la centura Ploieşti, plus că în ziua respectivă a fost un accident pe la Câmpina. A făcut  7 ore de la aeroportul Otopeni la Braşov şi ăla a fost sfârşitul proiectului. Ar fi fost primul centrul Apple în Europa, de back-office şi suport”

Adevarul este ca in momentul de fata un drum Brasov – Bucuresti este posibil in aproximativ 2 ore, plus sau minus, insa daca vorbim despre sfarsiturile de saptamana, atunci aceasta perioada de tripleaza, in cele mai bune cazuri, astfel ca nu s-a schimbat mare lucru.

Din pacate multe companii mari au dorit sa investeasca in tara noastra de-a lungul timpului si sa creeze locuri de munca, insa foarte multe au renuntat la proiecte din cauza lipsei autostrazilor, iar in cazul Apple a fost vorba despre acelasi lucru, cel putin in baza a ceea ce ni se spune acum.

Informatia prezentata aici nu a fost oferita vreodata de catre compania Apple sau de catre vreun partener al sau, astfel ca ramane doar sa il credem pe cuvant pe dezvoltatorul imobiliar din Brasov.