Iata cat plateste Apple partenerilor Apple Music

Apple Music plati appleApple Music este noul serviciu de streaming creat de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga si pe marginea sa au existat numeroase speculatii, in principal in ceea ce priveste sumele de bani platite de catre companie partenerilor pentru serviciu.

Foarte multi analisti au afirmat ca Apple ar fi impus conditii nerezonabile pentru partenerii care ar urma sa furnizeze muzica dedicata Apple Music, insa informatii aparute in cursul acestei zile infirma zvonurile publicate in lunile trecute.

Vicepresedintele iTunes, Robert Kondrk a confirmat pentru o publicatie americana faptul ca Apple va plati catre partenerii sai 71.5% din incasarile facute in baza abonamentelor Apple Music vandute catre posesorii de iDevice-uri din SUA.

Practic Apple a renuntat la binecunoscutul procent de 30% perceput pentru incasarile vanzarilor din iTunes Store, iar in afara SUA aceasta suma se ridica la nu mai putin de 73%, neobisnuit de mare pentru compania americana.

Apple won’t pay music owners anything for the songs that are streamed during Apple Music’s three-month trial period, a bone of contention with music labels during negotiations for the new service. But Kondrk says Apple’s payouts are a few percentage points higher than the industry standard, in part to account for the lengthy trial period; most paid subscription services offer a free one-month trial.

Partea buna pentru cei de la Apple este ca in cele trei luni in care va oferi gratuit Apple Music pentru utilizatori nu va plati absolut nimic spre casele de discuri din SUA si din afara SUA, astfel ca in final ea nu va pierde nimic in aceasta promotie.

Competitorii Apple Music platesc procente similare din incasari catre partenerii care furnizeaza muzica pentru serviciile proprii de streaming, astfel ca Apple nu este favorizata din acest punct de vedere de catre casele de discuri.

Pentru partenerii Apple Music deal-ul ar fi mai bun deoarece Apple ofera doar trei luni de ascultare gratuita pentru utilizatori, insa in schimb transmite muzica gratuit prin Beats 1 in lumea intreaga, acelasi lucru fiind valabil si in cazul iTunes Radio.

Acestea fiind spuse, desi Apple Music este investigat de catre autoritatile americane care considera ca Apple a fost favorizata de catre negocieri, realitatea ar putea demonstra contrariul.