Apple Music este investigat de catre procurorii americani

Apple Music investigatieApple Music este investigat in momentul de fata de catre procurorii americani, acestia incercand sa afle daca Apple a incalcat legerea in incheierea intelegerilor cu diverse case de discuri. Parchetele din New York si Connecticut investigheaza in momentul de fata acordurile incheiate de catre Apple cu multiple case de discuri incercand sa afle daca cei din Cupertino au incercat sa oblige casele de discuri sa impiedice servicii precum Spotify sa ofere streaming gratuit.

Pana acum cei de la Universal au negat o intelegere cu Apple pentru impiedicarea Spotify sa permita efectuarea de streaming gratuit pe terminale mobile si PC-uri, iar acelasi lucru il vor face probabil si alte companii.

Mai mult decat atat, cei de la Universal au negat faptul ca ar fi incheiat acorduri similare cu alte case de discuri, astfel ca procurorii vor avea mari dificultati in a dovedi faptul ca Apple a incercat sa afecteze activitatea competitorilor sai.

The Attorneys General of New York and Connecticut are investigating whether the deals struck by Apple for its new music service violated antitrust rules. The joint investigation by the two states into whether the music industry was acting in collusion to restrain competition among stream music services was disclosed in a letter to the New York Attorney General’s office from Universal Music Group.

Cei doi procurori au fost la baza unui proces antitrust in care Apple a fost condamnata pentru fixarea preturilor de vanzare pentru ebook-uri, astfel ca vorbim despre oameni care au avut succes in a demonstra ca Apple actioneaza gresit.

Daca impotriva Apple Music vor avea acelasi succes sau nu, ramane de vazut, insa exista o mare sansa ca Apple sa plateasca sume mari de bani daca se va dovedi faptul ca ai sai competitori au fost afectati de acordurile sale.