Universal cumpara MediaPro Music, ar putea aduce Apple Music in Romania

5

Madia Pro MusicUniversal Music Group a cumparat MediaPro Music prin subsidiara Universal Music Romania in cadrul unei tranzactii a carei valoare nu a fost dezvaluita, iar acum casa de discuri ce facea parte din trustul MediaPro intra in familia globala Universal Music.

Achizitia este una extrem de importanta pentru piata din Romania, iar asta deoarece accesul la muzica Universal Music Group va fi facilitata de catre compania mama, artistii locali urmand a avea in spate un brand foarte puternic, in special din punct de vedere financiar.

MediaPro Music ocupa pozitia a treia in topul celor mai mari case de discuri din Romania, ea avand sub contract artisti extrem de cunoscuti precum : Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Ștefan Bănică, Sore, Alina Eremia, Cargo si multi, multi altii.

Bun, acum ce inseamna aceasta achizitie pentru noi, cei care dorim servicii de streaming audio ca in strainatate? Ei bine, achizitia facuta astazi de catre Universal Music in Romania poate facilita lansarea Apple Music, iTunes Radio si iTunes Match in tara noastra mult mai repede decat ne asteptam.

Mai mult decat atat, servicii precum Spotify pot ajunge mult mai usor la noi, Universal fiind unul dintre partenerii principali ai companiilor care ofera servicii de streaming audio la nivel global pentru cateva sute de milioane de utilizatori de pe diverse platforme.

V-am spus in repetate randuri ca lansarea serviciilor de streaming audio ale Apple ar putea fi blocate de catre legislatia din Romania si casele de discuri locale, insa intrarea unui partener atat de important in tara ar putea aduce in sfarsit aceste servicii pentru noi.

Desigur ca nimeni nu poate confirma fara dubiu acest lucru si nimeni nu poate garanta faptul ca aceste servicii vor fi disponibile mai devreme decat se astepta, insa cred cu tarie ca ele vor fi lansate anul viitor, in cel mai rau caz.

“Suntem încântați de achiziția MPM și le urăm bun venit artiștilor și angajaților noii companii în familia Universal Music. Este una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea companiei noastre, de la înființarea sa, în 2006. Prin intermediul achiziției unuia dintre cei mai semnificativi jucători de pe piața locală a ultimilor 17 ani, Universal Music Group dovedește încrederea sa în potențialul artistic local. Unii dintre cei mai reprezentativi artiști români vor fi acum parte a portofoliului nostru și suntem nerăbdători să lucrăm împreună. Universal Music România este devotată să păstreze și să dezvolte repertoriul MPM. Avem convingerea că expertiza noastră comună și catalogul local reprezentativ vor seta noi standarde pentru industria muzicală locală”, a declarat Ioana Feșnic, Managing Director – Universal Music România.

“Suntem entuziaști să devenim parte a celei mai mari case de discuri din lume și încrezători că acest lucru va asigura o dezvoltare sustenabilă a portofoliului nostru de artiști. Pornim în această nouă etapă nerăbdători să ne unim forțele cu Universal Music România”, a afirmat Dana Adam, General Manager – MediaPro Music.