iOS 9 – apeluri telefonice pe iPad chiar si fara iPhone

iOS 9 Continuity retea celularaiOS 9 ne permite sa facem apeluri telefonice pe iPad chiar si atunci cand un iPhone este conectat la o retea GSM si nu la o retea WiFi, asa cum era necesar in trecut, insa functionalitatea merge mai departe de atat.

Daca in iOS 8 functia Continuity impunea conectarea unui iPhone sau a unei tablete iPad la aceeasi retea Wi-Fi pentru a permite primirea sau initierea de apeluri telefonice pe tableta, ori trimitere de mesaje text, in iOS 9 lucrurile sunt complet diferite.

In iOS 9 operatorii de telefonie mobila le pot permite utilizatorilor sa efectueze apeluri telefonice de pe iPad chiar si cand iPhone-ul este conectat direct la o retea GSM de date si nu la aceeasi retea WiFi precum tableta iPad, insa suportul trebuie oferit de fiecare operator in parte.

Mergand mai departe decat atat, compania Apple perminte initierea sau acceptarea de apeluri telefonice de pe iPad chiar si atunci cand terminalul iPhone este inchis, astfel ca daca ramaneti fara baterie pentru terminal, il veti putea folosi in continuare pentru apeluri.

iOS 9 – acum poti face apeluri telefonice prin iPad sau Mac fara iPhone activ

Existenta acestei posibilitati in iOS 9 dezvaluie faptul ca functia Continuity impune o colaborare directa dintre Apple si operatorii de telefonie mobila, aestia facand legatura dintre un cont iCloud si un numar de telefon.

Practic, in serverele operatorului de telefonie un numar de telefon este direct legat de un cont iCloud, astfel ca orice apel primit pe el va fi transferat direct si catre o tableta iPad, chiar daca iPhone-ul de pe care a fost activata functia a fost inchis.

Avand in vedere ca aceasta functie a iOS 9 necesita o stransa colaborare dintre Apple si operatorii de telefonie mobila, va puteti imagina ca ea este deocamdata foarte departe de a fi oferita in Romania, asa ca nu va faceti sperante.

In aceeasi idee, nici functia WiFi Calling nu este oferita in Romania din aceleasi motive si acest lucru nu  se va schimba prea curand.