iOS 9 Continuity functioneaza inclusiv prin retelele celulare de date

iOS 9 Continuity retea celularaiOS 9 Continuity functioneaza inclusiv prin retelele celulare de date multumita unei schimbari de strategie interesante facute de catre compania Apple, functionalitatea fiind initial restrictionata doar la retele WiFi.

Continuity este o functie care ne permite sa redirectionam apeluri telefonice sau mesaje SMS/iMessage catre un Mac sau o tableta iPad in ideea de a le raspunde de pe aceste dispozitive atunci cand iPhone-ul nostru nu se afla in imediata noastra apropiere.

Daca in iOS 8 Continuity functiona doar daca toate terminalele erau conectate la aceeasi retea WiFi, in iOS 9 Continuity functioneaza inclusiv prin intermediul retelelor celulare de date pentru a oferi exact aceeasi functionalitate.

Practic, daca se intampla sa plecati de acasa fara a va lua iPhone-ul cu voi, veti putea primi in continuare apeluri telefonice sau mesaje SMS si veti putea raspunde la ele de pe Mac sau iPad, chiar daca dispozitivele nu se afla in imediata vecinatate, conditia fiind ca ele sa fie conectate la o retea WiFi.

Wi-Fi calling for other devices allows other devices signed into your iCloud account to make and receive calls using your carrier account even when your iPhone is not nearby.

Totul are legatura cu functia WiFi Calling implementata in iOS 8, insa in iOS 9 T-Mobile SUA este primul operator care ofera suport pentru aceasta functionalitate, insa probabil pana in toamna mai multi operator vor oferi acelasi tip de suport pentru utilizatori.

Avand in vedere ca iOS 9 Continuity functioneaza chiar si cu retele celulare de date, este de asteptat ca multi utilizatori sa aiba probleme cu noul sistem, mai ales ca totul functioneaza prin interconectarea iCloud, deci s-ar putea sa realizati ca in casa va suna toate produsele Apple simultan.