Facebook va oferi sugestii pentru statusuri

Facebook topic sugeratFacebook va incepe sa-ti sugereze ceea ce ai putea sa scrii pentru a atrage atentia prietenilor tai pe reteaua de socializare, compania americana testand noua functie pe un numar limitat de utilizatori din SUA, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

Cei de la Facebook afiseaza acum in casuta de scriere un meniu numit Suggested Topics, acesta oferind cateva dintre cele mai populare titluri ale zilei sau saptamanii pentru a va oferi o idee in legatura cu discutiile in care ati putea sa intrati atunci.

Ideea celor de la Facebook este de a ii ajuta pe manie sa scrie lucruri care sa genereze discutii pe reteaua sa de socializare, compania monitorizand topurile importante si oferind aceste sugestii in baza a ceea ce fac utilizatorii pe reteaua sa.

Avand in vedere ca totul are la baza discutii marcate cu hash tag-uri, precum pe Twitter, probabil ideea va fi grozava in principal in tarile in care acest tip de marcaje sunt folosite la scara larga, in Romania interesul pentru utilizarea lor fiind relativ scazut.

Chiar si asa, functia se poate dovedi a fi extrem de utila pentru cei care raman fara idei de publicare in cadrul Facebook, asa ca va fi interesant de vazut cand va fi implementata aceasta idee si cum va evolua ea in timp pentru utilizatori.

In momentul de fata noul sistem de topicuri sugerate este testat doar in SUA si poate in alte cateva tari de pe glob, deci nu va asteptati sa il vedeti disponibil in Romania prea curand, deoarece nu se stie nici macar daca Facebook il va adopta global sau nu.