iOS 9 iti permite sa te joci si sa folosesti alte aplicatii simultan (Video)

Picture in Picture iOS 9 DoomiOS 9 are implementat un sistem numit Picture in Picture, iar cu ajutorul sau putem afisa aplicatii peste alte aplicatii ale sistemului de operare intr-un mod similar cu cel oferit de catre platforma Android inca de acum cativa ani de zile.

Pentru ca iOS 9 devine atat de interesant, un dezvoltator s-a gandit sa se joace putin cu sistemul Picture in Picture, asa ca in clipul video de mai jos puteti vedea cum ne-am putea juca in timp ce folosim diverse alte aplicatii ale terminalelor noastre.

Practic folosind SDK-urile pentru iOS 9 si API-uri publice, dezvoltatorul a reusit sa creeze tot ceea ce vedem in clipul video de mai jos, iar desi ideea in sine este grozava, utilizarea aplicatiilor nu este chiar atat de simpla precum ati crede.

Apple a prezentat sistemul iOS 9 Picture in Picture ca un sistem util pentru productivitate, el ajutandu-ne sa purtam o conversatie FaceTime in timp ce facem altceva, sa scriem mai usor si alte cateva task-uri relativ simple, dar utile.

Apple nu a prezentat iOS 9 Picture in Picture ca fiind un sistem care ne-ar putea permite sa jucam jocuri in timp ce folosim diverse alte aplicatii, insa iata ca acest lucru este posibil si demonstratia completa o puteti vedea mai jos.

iOS 9 Picture in Picture a fost gandit pentru a functiona doar pe iPad 2, deoarece este singura tableta care are hardware suficient de puternic pentur a-l rula, astfel ca nu toata lumea se va bucura de el, deocamdata.

Avand in vedere ca iPhone 6S ar urma sa aiba un chip A9 cu procesor triple-core si 2 GB RAM, precum iPad Air 2, atunci lucrurile ar putea deveni extrem de interesante, pe masura ce dezvoltatorii vor exploata si mai mult ceea ce a prezentat Apple.

Nimeni nu stie daca vom vedea asemenea lucruri interesante, insa din moment ce iOS 9 permite instalarea oricaror aplicatii, chiar si din afara App Store, orice este posibil.

1 COMENTARIU