Apple supara locuitorii unui sat din Irlanda cu planurile de a construi un centru de date

apple logo intunecatApple intentioneaza sa construiasca un centru de date in Irlanda pentru a-si sustine magazinele online si ecosistemul iCloud, insa planurile sale nu sunt pe placul locuitorilor unui sat din zona.

Conform unei publicatii locale, localnicii sunt ingrijorati din cauza zgomotului si vibratiilor produse de catre cele 18 generatoare care vor furniza energie, dar si din cauza intensificarii traficului din zona in timpul si dupa finalizarea constructiei.

Apple intentioneaza sa investeasca 850 de milioane de dolari pentru a construi un centru de date ce aproximativ 8000 de metri patrati, acesta urmand a fi sustinut cu energie regenerabila, 100 de noi locuri de munca urmand a  fi create pentru el.

Localnicii au depus o plangere la consiliului local al Galway, zona in care va fi construit centrul de date, sustinand si ca zona se afla la distanta mare de orase importante, fara acces rapid diverse servicii de intretinere, planul fiind in acelasi timp in contradictie cu cel creat de catre municipalitate pentru a dezvolta zona in urmatorii 6 ani.

Group of locals oppose planned location of new €850 million complex near Athenry. Apple has chosen the “wrong site” for its proposed €850 million data centre near Athenry, Co Galway, according to a group of residents who have objected to the planning application.

Desi zona este plasata la o distanta mare de orase, tocmai acest lucru a atras compania Apple, ea avand nevoie de o zona deschisa pentru panouri solare si eventual acces la apa pentru a produce energie regenerabila, asa ca va fi interesant de vazut cum va raspunde criticilor localnicilor.

Pana cand Apple va oferi un raspuns, municipalitatea a decis sa suspende o sedinta cu privire la aprobarea cererii Apple de a isi construi centrul de date in zona, astfel ca intregul proiect ar putea fi amanat sau chiar anulat.