Samsung cere un complet de 12 judecatori pentru rejudecarea unui proces cu Apple

Samsung logo featuredAcum o luna de zile o instanta americana a mentinut partial o decizie veche de aproximativ un an de zile in care Samsung este obligata sa plateasca Apple sute de milioane de dolari despagubiri pentru copierea iPhone.

Nemultumita de aceasta decizie, Samsung a trimis unei instante americane o cerere de rejudecare a acelui proces, afirmand ca acel complet initial format din 3 judecatori nu a fost suficient de bun pentru a judeca in mod adecvat cauza.

Acum Samsung cere ca un complet format din nu mai putin de 12 judecatori, intregul complet al curtii, sa ii judece procesul impotriva Apple, cerinta fiind la fel de comica precum initiativa celor de la Samsung de a evita plata pentru furtul unor elemente importante ale iPhone.

 

Unlike rugs, spoons, and simple mechanical objects, smartphones incorporate hundreds or thousands of different patented technologies, and it is undisputed here that Apple’s design patents claim only partial, minor features of such devices.

Avocatii Samsung sustin ca smartphone-urile sunt atat de complexe si contine sute sau poate chiar mii de tehnologii brevetate, astfel ca este nevoie de 12 oameni pentru a le intelege pretentiile, insa cererea lor are sanse minime de a fi aprobata.

In 2012 compania Apple a castigat un proces prin care un juriu american ii acorda despagubiri de putin peste 1 miliard de dolari deoarece Samsung a copiat anumite elemente din design-ul iPhone, insa suma nu a fost platita pana acum.

Contestand decizia Samsung a reusit sa redusa suma de la 1.043 miliarde de dolari la 548 milioane de dolari, insa si aceasta este prea mare pentru coreeni, asa ca acum incearca sa o reduca din nou, insa sansele de a obtine un complet de 12 judecatori este minim.