Prima Pagina Apple Apple pierde sute de milioane de dolari intr-un proces castigat impotriva Samsung

Apple pierde sute de milioane de dolari intr-un proces castigat impotriva Samsung

ApplevsIn cursul anului 2012 compania Apple a castigat un proces intentat impotriva Samsung pentru copierea design-urilor si functiilor unor terminale iPhone, un juriu acordandu-i daune de peste 1 miliard de dolari. Samsung a facut apel acelei decizii si a reusit acum mai bine de un an sa reduca suma totala numai 930 de milioane de dolari, insa astazi o instanta americana de apel i-a redus din nou suma pe care juriul a obligat-o atunci sa o plateasca celor din Cupertino.

Conform unei decizii luate astazi de catre instanta americana, suma totala care urmeaza sa fie platita de catre compania Samsung urmeaza ar putea sa fie redusa cu inca 382 de milioane de dolari daca decizia va ramane definitiva. Instanta de apel a hotarat ca Samsung a incalcat intr-adevar brevetele de inventie ale Apple, insa nu poate fi trasa la raspundere pentru producerea unui smartphone care are un aspect general similar cu cel al iPhone.

A U.S. appeals court on Monday reversed part of the $930 million verdict that Apple won in 2012 against Samsung Electronics, saying the iPhone maker’s trademark-related appearance could not be protected. Out of the $930 million judgment against Samsung, the appeals court ordered the court in San Jose to reconsider the $382 million portion awarded for trade dress dilution.

Cele 382 de milioane de dolari acordate de catre juriu in 2012 erau pentru exact aceasta actiune a celor de la Samsung, iar instanta de apel a decis ca suma trebuie revizuita de catre o instanta inferioara. In urma revizuirii facute de catre instanta inferioara, suma acordata celor de la Apple ar putea fi redusa partial sau in totalitate, astfel ca in final cei din Cupertino ar putea primi doar 548 de milioane de dolari in loc de peste 1 miliard.

Practic instanta de apel a spus ca oricine poate crea un smartphone care are un aspect general similar cu cel al iPhone si il poate vinde fara vreo consecinta, insa nu prin incalcarea brevetelor de inventie privind tehnologiile implementate in el. Apple a brevetat si aspectul terminalelor iPhone, insa instanta a decis ca ai sai competitori pot face produse care arata, in mare, similar si le pot vinde fara probleme.

 • Leon Dobre

  E clar ca Apple s-a simtit inferioara daca a dat in judecata Samsung.
  HTC de ce nu da Apple in judecata pentru design?

 • iTu

  “pritene” numai tu si inca o mana de voi aveti impresia ca apple a copiat de la htc. ca sa dai pe cineva in judecata la un asa nivel tre sa ai dovezi bune si cash mult.

 • EuGeorge

  Asa e,Apple niciodata nu copiaza :)) in curand vor reinventa apa si mersul pe jos.

  Apple nu a copiat Htc,nici nu seamana extrem de mult telefoanele intre ele,dar Samsung a copiat Apple pt ca si-a permis sa puna difuzorul in partea de jos a telefonului :))

 • george

  Apple a inventat ceva revolutionar, haterii ca tine!

 • EuGeorge

  Să nu uitam de inventarea fanboy-lor ca tine care se inchină la o companiei mai rău decat se închină la o religie.

  Destul de penibil cand ajungi să jignesti oameni pt a lua apărarea unei companii care incă nu stie ca undeva in lume exista o tară pe nume Romania :))

 • george

  Tu presupui tu ca eu ma inchin la ceva! Nu ma inchin taticule nici la biserica! Uite cum iti pui singur eticheta de hater…. Pt tine nu e o jignire, ci realitate! Stii engleza Gicule?
  “Hater: A person that simply cannot be happy for another person’s success. So
  rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that
  person.”

 • EuGeorge

  De ce apari mereu ca un justițiar in slujba Apple facandu-i pe toți hateri mai ales cand e spus adevărul? Pt ca esti un fanboy.

  Fanboy =In general cand o persoana iubeste prea mult unul sau mai multe dispozitive si le sustine oriunde ar fi indiferent de defectele pe care respectivul produs il are, este numit fanboy. A fi fanboy pentru unii inseamna a fi un fanatic, pentru altii e o stare naturala prin care dovedesc, cat de util le este un produs insa de cele mai multe ori un fanboy reactioneaza agresiv impotriva celor care ii denigreaza produsul/produsele pe care el le sustine.

  Ăsta esti tu!Este descriere direct preluata de pe idevice dintr-un articol mai vechi.

 • george

  Nu,nu pe toti, doar cativa “ultrasi” ca tine! Iar arma haterului = minciuna/exagerarea! Te mai si citesti, sau doar apesi pe taste?
  Multumesc pt definitie! Din fericire n-am iubit decat fiinte pana acum, nu dispozitive, iar de sustinut neconditionat nu cred ca m-ai vazut pe mine, ci alte persoane! Ia da-mi un copy paste unde ai vazut asta la mine, haterboy!
  Evident ca imi place sa te contrez, pt ca esti tu un hater agresiv, malitios (e in dex) si care distorsioneaza adevarul!
  Si voi face asta cu mare placere, pentru ca esti exemplul perfect de.. “asa nu!”.

 • EuGeorge

  Am mintit? tot ce am scris in comentarii sunt probleme prezentate pe idevice. Daca sunt minciuni inseamna ca tot ce este prezentat aici este doar o minciuna.
  Un fanboy nu va accepta niciodata adevarul,daca este prezentat un articol cu o problema in cadrul Ios si preiau copy-paste din articol si pun in comentariu tu vei venii si vei zice ca mint ca nu e asa :)) desii este luat din articolul unde am comentat.

 • Pingback: Samsung cere un complet de 12 judecatori pentru rejudecarea unui proces cu Apple | iDevice.ro()